Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile MEXC

Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile MEXC
O fefa'ataua'iga i le lumana'i ua tula'i mai ose auala malosi ma fa'amalieina mo le 'aufaipisinisi o lo'o taumafai e fa'atama'ia le fe'avea'i o maketi tau tupe. MEXC, o se faʻatauvaʻa faʻatauvaʻa taʻutaʻua, e ofoina atu se faʻavae malosi mo tagata taʻitoʻatasi ma faʻalapotopotoga e auai i fefaʻatauaʻiga i le lumanaʻi, e maua ai se faitotoa i avanoa e ono maua ai tupe i le lalolagi televave o aseta numera. I totonu o lenei taʻiala faʻapitoa, o le a matou savalia oe i le faʻavae o fefaʻatauaʻiga i le lumanaʻi i luga o le MEXC, e aofia ai manatu autu, faʻamatalaga taua, ma faʻatonuga taʻitasi e fesoasoani ai i tagata amata ma tagata faʻatau oloa e faʻatautaia lenei maketi fiafia.


O a Konekarate Fa'aauau Lumanai?

O le konekarate mo le lumana'i ose maliliega fa'aletulafono i le va o itu e lua e fa'atau pe fa'atau atu se aseta i se tau ma le aso ua fa'atulaga i le lumana'i. O nei aseta e mafai ona eseese mai oloa e pei o auro poʻo suauʻu i mea tau tupe e pei o cryptocurrencies poʻo faʻasoa. O lenei ituaiga konekarate o lo'o avea o se meafaigaluega fa'apitoa mo le puipuia o tupe gau ma fa'amautu tupe mama.

Konekarate Perpetual futures, o se vaega itiiti o mea e maua mai, e mafai ai e le aufaioloa ona taumatemate i le tau i le lumanai o se aseta autu e aunoa ma le umiaina moni. E le pei o konekarate masani i le lumana'i ma aso e muta ai, e le muta ai konekarate mo le lumana'i. E mafai e le aufaioloa ona faatumauina o latou tulaga mo le umi latou te mananaʻo ai, e mafai ai ona latou faʻaogaina faʻauluuluga o maketi mo taimi uumi ma e ono maua ai ni tupe mama tele. E le gata i lea, o konekarate faʻavavau i le lumanaʻi e masani ona faʻaalia elemene tulaga ese e pei o le faʻatupeina o fua faatatau, lea e fesoasoani e faʻafetaui a latou tau ma le aseta autu.

O se tasi o itu iloga o lumana'i fa'avavau o le leai o ni vaitaimi fa'amautu. E mafai e le aufaioloa ona tatala se avanoa mo le umi e lava a latou tupe, e aunoa ma le noatia i soʻo se taimi e muta ai konekarate. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te faʻatau se konekarate tumau BTC/USDT i le $30,000, e leai se noataga e tapunia le fefaʻatauaʻiga i se aso patino. O lo'o ia te oe le fetuutuuna'i e fa'amautu ai lau tupe mama pe tipi tupe gau i lau faitalia. E taua le maitauina o fefaʻatauaʻiga faʻavavau i le lumanaʻi e le faʻatagaina i le US, e ui lava o loʻo aofia ai se vaega tele o fefaʻatauaʻiga o le cryptocurrency lalolagi.

A'o ofoina atu e konekarate fa'avavau i le lumana'i se meafaigaluega taua mo le fa'aalia i maketi cryptocurrency, e taua le fa'ailoaina o a'afiaga e feso'otai ma fa'aeteete pe a auai i ia gaioiga tau fefa'ataua'iga.

Fa'amatalaga o Fa'amatalaga ile Itulau Fefa'ataua'iga i Lumanai ile MEXC

Mo tagata amata, fefaʻatauaʻiga i le lumanaʻi e mafai ona sili atu ona lavelave nai lo fefaʻatauaʻiga vaʻaia, aua e aofia ai le tele o faʻamatalaga faʻapolofesa. Ina ia fesoasoani i tagata fou ia malamalama ma faʻatautaia fefaʻatauaʻiga i le lumanaʻi ma le lelei, o lenei tusiga e faʻamoemoe e faʻamatalaina uiga o nei faaupuga pe a faʻaalia i luga o le MEXC maketi i le lumanaʻi itulau.

O le a matou faʻalauiloaina nei faaupuga i le faasologa o foliga, amata mai le agavale i le taumatau.
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile MEXC

Tulaga i luga a'e o le K-line siata

Fa'avavau: "Fa'avavau" o lona uiga o le fa'aauau. O le "perpetual futures" e masani ona va'aia (lea e ta'ua o le Perpetual futures contracts) na afua mai i konekarate fa'aletupe mo le lumana'i, ma o le ese'esega autu o le lumana'i fa'avavau e leai se aso e fa'amautu ai. O lona uiga afai lava e le tapunia le avanoa ona o le faamalosia o le faamaapeina, o le a tumau pea le tatalaina e faavavau.

Tau o Fa'asinomaga: O le fa'asologa o tau o lo'o maua e ala i le fa'asino i tau o fefa'ataua'iga tetele ma le fa'atatauina o le averesi mamafa o latou tau. O le tau fa'ailoga o lo'o fa'aalia i luga o le itulau o lo'o i ai nei o le tau fa'ailoga MX.

Tau Talafeagai: O le tau sa'o i le taimi tonu o lumana'i, fuafuaina e fa'atatau i le tau fa'asino ma le tau maketi. E fa'aaogaina e fa'atatau le PNL opeopea o tulaga ma fa'amautu tulaga fa'amaapeina. E ono alu ese mai le tau mulimuli o le lumanaʻi e aloese ai mai le faʻaogaina o tau.

Fua Faatatau o Tupe/Countdown: Le fua faatatau o le faatupeina i le tulaga o iai nei. Afai e lelei le fua faatatau, e totogi e i latou o lo'o umia tulaga umi le totogifuapauina o le fa'atupega i tagata e umia tulaga pupuu. Afai e le lelei le fua faatatau, e totogi e i latou o lo'o umia avanoa pupuu le totogifuapauina o le fa'atupega i e umia tulaga umi.

Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile MEXC

Tu'utu'uga i le vaega o tusi oka

Tusi Fa'atonu: O se fa'amalama e mata'ituina ai faiga tau maketi i le faagasologa o fefa'ataua'iga. I totonu o le vaega tusi tusi, e mafai ona e matauina fefaʻatauaʻiga taʻitasi, le aofaʻi o tagata faʻatau ma faʻatau, ma sili atu.
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile MEXC

Tulaga i totonu o le vaega tau fefa'ataua'iga

Tatala ma Tapuni: A maeʻa ona e ulufale i le tau ma le aofaʻi e faʻatatau i lau faʻamasinoga o le faʻatonuga o maketi, e mafai ona e filifili e tatala se tulaga umi pe puupuu. Afai e te vavalo se siitaga o le tau, e te tatalaina se tulaga umi; afai e te vaʻai i se faʻaititia, e te tatalaina se tulaga puupuu. A e fa'atau atu le konekarate na e fa'atau, e te tapunia le tulaga. A e tatalaina se avanoa e ala i le faʻatauina o se konekarate ma taofi e aunoa ma se faʻamautu, e taʻua o le umia o le tulaga. E mafai ona e va'ai i ou tulaga umia e ala i le kiliki i le [Open Position] i le pito i lalo o le itulau.

Tatala Long: A e vavalo o le tau faʻailoga o le a tulaʻi mai i le lumanaʻi ma tatala se tulaga e faʻavae i luga o lenei tulaga, ua lauiloa o le tatalaina o se tulaga umi.

Tatala Puʻupuʻu: A e vaʻai o le tau faʻailoga o le a pa'ū i le lumanaʻi ma tatala se tulaga e faʻavae i luga o lenei tulaga, ua lauiloa o le tatalaina o se tulaga pupuu.

Fa'atauga ma Fa'atauga Fa'atatau: E mafai e tagata fa'aoga ona auai i fefa'ataua'iga i le lumana'i pe a uma ona tu'u se pasene patino o tupe e fai ma fa'amaoniga tau tupe. O lenei tupe e ta'ua o le margin. O le fa'asologa o le laina e vaevaeina i le vavae ese po'o le fa'alava.

Tu'u'ese: I se tulaga fa'apito, o se aofa'iga o le fa'ailoga e fa'asoa i se tulaga. Afai e fa'aitiitia le fa'asili mo se tulaga i se tulaga i lalo ifo o le fa'asologa o le tausiga, o le a fa'amavae le tulaga. E mafai fo'i ona e filifili e fa'aopoopo pe fa'aitiiti le pito i lenei tulaga.

Koluse: I le fa'asologa o laina fa'alava, o avanoa uma e fa'asoa fa'atasi ai le fa'alava o le aseta. I le tulaga o le faamaapeina, e mafai e le faioloa ona leiloa uma tupe faasili ma tulaga uma i lalo o le faalava o lena aseta.

Ituaiga Poloaiga: O ituaiga oka e vaevaeina i faʻatonuga faʻatapulaʻa, faʻatonuga maketi, faʻatonuga faʻaoso, faʻatonuga faʻasolosolo, ma le faʻatonuga naʻo.

Tapula'a: O se fa'atonuga fa'atapula'a o se fa'atonuga e fa'atau pe fa'atau atu i se tau fa'apitoa pe sili atu. Peita'i, e le fa'amaonia le fa'atinoina o se fa'atonuga fa'atapula'a.

Maketi: O se fa'atonuga maketi o se fa'atonuga e fa'atau pe fa'atau vave i le tau sili ona maua i le maketi.

Fa'aoso: Mo fa'atonuga fa'aoso, e mafai e tagata fa'aoga ona seti se tau fa'aoso, fa'atonu tau, ma le aofa'i i luma atu. A oʻo atu le tau o maketi i le tau faʻaoso, o le a otometi lava ona tuʻuina e le faiga se faʻatonuga i le tau o le faʻatonuga. A'o le'i fa'atupuina ma le manuia le fa'atonuga, e le fa'aisa le tulaga po'o le pito.

Ta'otoga Ta'avale: E tu'uina atu i le maketi se fa'atonuga e tu'u i tua e fa'atatau i fa'atonuga a le tagata fa'aoga e avea o se fa'atonuga fa'ata'ita'i pe a o'o le maketi i se toe fa'aleleia. Tau Fa'aoso moni = Tau sili ona maualuga (maualalo) a le Maketi ± Feeseesea'iga o Auala (Ole Va'aiga), po'o le tau aupito maualuga (maualalo) a le Maketi * (1 ± Feeseesea'iga o Auala). I le taimi lava e tasi, e mafai e tagata faʻaoga ona seti le tau lea e faʻagaoioia ai le faʻatonuga aʻo leʻi fuafuaina le tau faʻaoso.

Na'o le meli:O se faʻatonuga naʻo le a le faʻatinoina vave i le maketi, faʻamautinoa o le tagata faʻaoga o le a avea pea ma tagata na faia. Afai o le poloaiga e fetaui ma se poloaiga o loʻo iai i le taimi lava lena, o le a faʻaleaogaina.

TP/SL: O le oka TP/SL ose oka ma aiaiga fa'aoso (ave le tau o tupe mama po'o le tau taofi-mau'i). A oʻo le tau mulimuli / tau talafeagai / tau faʻasino i le tau faʻaosoina, o le a tapunia e le faiga le tulaga i le tau maketi sili ona lelei, e faʻavae i luga o le tau faʻaosoina ma le aofaʻi. E faia lenei mea ina ia ausia le sini o le ave o tupe mama poʻo le taofia o tupe leiloa, faʻatagaina tagata faʻaoga e faʻanofoina otometi le tupe maua manaʻomia pe aloese mai tupe gau le manaʻomia.

Taofi Tapulaa Poloaiga: O le taofi tapula'a ose ose fa'atonuga fa'atonu e mafai ai e tagata fa'aoga ona seti le tau taofi, fa'atapula'a le tau, ma fa'atau/fa'atau atu le aofa'i muamua. A oʻo le tau mulimuli i le tau taofi, o le a otometi lava ona tuʻuina e le faiga se faʻatonuga i le tau faʻatapulaʻa.

COIN-M: Coin-margined futures saunia e MEXC o se konekarate toe faʻaaogaina le cryptocurrency e fai ma faʻamaoniga, o lona uiga o le cryptocurrency e avea ma tupe faavae. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o le BTC coin-margined futures, Bitcoin e faʻaaogaina e fai ma faʻasologa muamua ma mo faʻatusatusaga PNL.

USDT-M: USDT-margined futures ua saunia e MEXC o se konekarate laina, o se oloa faʻatupu laina laina sii mai ma faʻamautu i le USDT, o se stablecoin faʻapipiʻi i le tau o le US dollar.
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile MEXC

Tuutuuga i le Lumana'i Fuafuaga Vaega

PNL : Fa'aofi lau tau fa'aulu, le aofa'i o lumana'i o lo'o e umia, ma le fa'atele leverage. Ona, seti lea o lau tau fa'amoemoe e fa'atatau i tupe maua mulimuli ma fua.

Tau Fa'atatau : Tu'u lau tau fa'aulu, le aofa'i o lumana'i o lo'o e umia, ma le fa'atele leverage. Ona, seti lea o lou mana'o e maua e fuafua ai tupe maua mulimuli ma fua.

Tau Fa'amuta : Tu'u lau tau fa'aulu, le aofa'i o lumana'i e te umia, ma le fa'atele leverage. Ona, filifili lea o le fa'asologa o le laina (koluse pe vavae'ese) e fuafua ai lau tau fa'amaapeina.

Tatala Max : Fa'aofi lau tau ulufale, fa'atele leverage, ma lau aofa'i avanoa avanoa e fa'atatau ai le numera maualuga o konekarate e mafai ona e tatalaina mo se tulaga umi/pu'upu'u.

Tau Ulufale : A tele au avanoa i le lumanaʻi mo le paga fefaʻatauaʻiga tutusa, faʻapipiʻi tau faʻapipiʻi ma le aofaʻi o lumanaʻi. E mafai ona e fa'atatauina le averesi o tau e ulufale ai mo konekarate o le lua fefa'ataua'iga.

Totogi Fa'atupe : Fa'aofi le tau sa'o, aofa'iga tulaga, ma le fua faatatau o le fa'atupega (0.01%) e fa'atatau ai le aofa'i o le pili fa'atupe e te mana'omia e totogi pe maua.

Fa'aaliga: O fa'ai'uga na fa'atatau i le fa'aogaina o le calculator i le lumana'i e mo na'o fa'amatalaga, ma o fa'ai'uga moni i fefa'ataua'iga ola o le a manumalo.

Mo tagata amata, a'o le'i auai i fefa'ataua'iga i le lumana'i mo le taimi muamua, e mafai ona e fa'ata'ita'i ile MEXC Futures Demo Trading interface e fa'amasani ai oe i vaega eseese a'o le'i ulufale i luga ole fa'atauga tu'usa'o mo fefa'ataua'iga.

Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile MEXC

Tu'utu'uga ile vaega ole fa'asologa i lalo ole K-line siata

5.1 Tulaga Tatala

Tulaga: Numera o konekarate i avanoa e le'i tapunia.

Avg Entry Price: O le tau averesi o tau pe a tatalaina e se tagata faʻaoga se tulaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e tatalaina e le tagata faʻaoga se tulaga umi o le 100 cont i le MX/USDT faʻavavau i le lumanaʻi i le 2 USDT ma mulimuli ane tatalaina se isi tulaga o le 100 konekarate i le itu lava e tasi i le 2.1 USDT, o le tau o le ulufale masani a le tagata faʻaoga o le a fuafuaina e pei ona taua i lalo: ( 2 * 100 + 2.1 * 100) / (100 + 100) = 2.05 USDT.

Tau Talafeagai: O lenei masini na faʻalauiloaina e puipuia ai tagata faʻaoga mai tupe gau ona o suiga faʻaletonu maketi i luga o se faʻavae e tasi. E fa'atatau ile fuaina o fa'amatalaga tau mai fefa'ataua'iga masani, e maua ai se ata fa'atatau o le tau moni ole maketi. Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le tau saʻo, e mafai ona e vaʻai i le tusiga "Faʻamatalaga Tau, Tau Lelei ma Tau Mulimuli."

Est. Liq Price: A oʻo le tau talafeagai i le tau faʻamaʻapeʻaina, o lou tulaga o le a faʻamalosia faʻamaapeina. Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le faʻamaʻapeina faʻamalosi, e mafai ona e vaʻai i le tusiga "Forced Liquidation."
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile MEXC

5.2 Tatala Poloaiga

Aofa'i ma Aofa'i Fa'atumu: "Aofa'i" e fa'atatau i le aofa'i o fefa'ataua'iga mana'omia e fa'atulaga e le tagata fa'aoga a'o le'i tu'uina se fa'atonuga. Pe a tuʻuina e tagata faʻaoga ni faʻatonuga tetele, o le faʻatonuga e masani ona vaevaeina i ni nai faʻatonuga laiti, lea e faʻatumu faʻasolosolo. "Aofa'i Fa'atumu" e fa'atatau i le aofa'i moni na fa'atau atu. A tutusa le aofa'i o le oka ma le aofa'i ua fa'atumu, o lona uiga ua fa'atumu atoa le oka.

Tau o Poloaiga ma Tau Faatumu: " Oka Tau" e faasino i le tau fefaʻatauaʻiga manaʻomia na faʻauluina e le tagata faʻaoga pe a tuʻuina se oka. Afai e filifilia e le tagata fa'aoga se fa'atonuga fa'atapula'a, o le tau o le fa'atonuga o le tau lea na tu'uina atu e le tagata fa'aoga. Afai e filifilia e le tagata faʻaoga se maketi maketi, o le tau o le faʻatonuga e faʻalagolago i taunuuga moni o fefaʻatauaiga. Pe a tuʻuina e tagata faʻaoga ni faʻatonuga tetele, o le faʻatonuga e masani ona vaevaeina i ni nai faʻatonuga laiti, lea e faʻatumu faʻasolosolo. Ona o fesuiaiga o maketi, o le tau fa'atumu moni o oka taitasi e ono fesuisuiai. "Tau Fa'atumu" e fa'atatau i le averesi o nei tau fa'atumu moni.
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile MEXC

5.3 Tulaga Tala'aga

Avg Entry Price: O le tau averesi e tatala ai se tulaga.

Avg Close Price: O le tau averesi o tulaga tapunia uma.

Malamalama PNL: O tupe maua uma ma tupe leiloa na maua e le tulaga, e aofia ai pili tau fefaʻatauaʻiga, tau faʻatupeina, ma tapunia PNL. (E le aofia ai vaega o totogifuapauina tau fefaʻatauaʻiga e faʻaaoga ai coupons ma MX.)
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile MEXC

5.4 atotupe

Aofa'i Tulaga tutusa: Paleni atotupe + PNL Le'i Maua.

Paleni o le atotupe: Aofa'i Fa'aliliuga Fa'asolo - Aofa'i Fa'aliliuga i fafo + Maua PNL.
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile MEXC
O le malamalama i faaupuga e fesoʻotaʻi ma fefaʻatauaʻiga i le lumanaʻi ua naʻo le laasaga muamua lea i le aʻoaʻoina o le faʻaogaina o meafaigaluega i le lumanaʻi. O le isi, e tatau ona e maua le poto masani e ala i fefaʻatauaiga. A'o le'i faia fefa'ataua'iga i le lumana'i, e mafai ona e fa'ata'ita'i le fa'aogaina o le fa'ata'ita'iga Demo Fefa'ataua'iga o lo'o saunia e MEXC. O le taimi lava e te agavaa ai, e mafai ona e agai i luma e ola fefaʻatauaiga i le lumanaʻi.

Fa'asalaga: Cryptocurrency fefa'ataua'iga e a'afia ai tulaga lamatia. O nei fa'amatalaga e le maua ai ni fautuaga i tupe teufaafaigaluega, lafoga, tulafono, tupe, fa'amatalaga tau tupe, po'o so'o se isi lava au'aunaga fa'atatau, e le o iai fo'i se fautuaga e fa'atau, fa'atau atu, pe umia so'o se aseta. MEXC Learn o lo'o tu'uina atu fa'amatalaga mo na'o fa'amoemoega fa'asinomaga ma e le'o aofia ai fautuaga fa'afaigaluega. Fa'amolemole ia mautinoa e te malamalama atoatoa i tulaga lamatia o lo'o a'afia ma fa'aeteete pe a teu fa'afaigaluega. O le fa'avae e le nafa ma fa'ai'uga fa'afaigaluega a tagata fa'aoga.

Fa'afefea ona Fefa'ataua'iga USDT-M Perpetual Futures i luga ole MEXC (Website)

1. Alu ile MEXC Upega Tafa'ilagi, kiliki i luga [Futus] , filifili [Perpetual Futures], ma filifili [USDT-M Perpetual Futures].
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile MEXC
2. I le itu agavale, filifili BTCUSDT e fai ma faʻataʻitaʻiga mai le lisi o lumanaʻi.
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile MEXC
3. Kiliki i luga ole Isolated po'o le Koluse e filifili ai lau [Margin Mode].

Kiliki i luga [20X] , e fetuutuunai le faatele o le leverage i le kilikiina o le numera.
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile MEXC
E lagolagoina e le tulaga le aufaioloa e ese'ese mea e fiafia i ai e ala i le ofoina atu o auala eseese.
  • O le auala fa'a'ese'ese fa'asoa fa'asoa fa'atasi ma avanoa e lua e tatala fa'asaga i le fa'aputugatupe tutusa. So'o se tupe mama po'o se gau mai se tulaga e mafai ona fa'aoga e fa'afetaui ai le paleni o le isi fefa'ataua'iga.
  • E na'o le avanoa e talia ai se avanoa e tatala. I le tulaga o le gau, o le fefaʻatauaʻiga o le a naʻo le tulaga faʻapitoa i luga o le faʻamautu. Ole mea lea e tu'u ai le paleni ole cryptocurrency e le'i fa'aogaina. Ole filifiliga sili lea mo faioloa fou uma talu ai e puipuia le paleni o tupe siliva crypto.

I le avea ai ma se tulaga le lelei, e amata fefaʻatauaʻiga uma a le aufaioloa i le tuʻufaʻatasi.
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile MEXC
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile MEXC4. Ina ia amata se tupe fesiitai mai le spot account i le lumanai, kiliki i luga o le tama'i arrow faamau o loo i le itu taumatau e maua ai le lisi o le fesiitaiga.

I le taimi lava i le lisi o le fesiitaiga, ulufale i le aofaʻi e te manaʻo e faʻafeiloaʻi, ma kiliki i luga [Transfer].
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile MEXC
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile MEXC
5. Ina ia tatalaina se tulaga, e tolu filifiliga a tagata faʻaoga: Faʻatapulaʻa Poloaiga, Poloaiga Maketi, ma Poloaiga Faʻaoso. Mulimuli i laasaga nei:

Fa'atapula'a Poloaiga:

  • Seti lau fa'atauga po'o le tau fa'atau.
  • O le fa'atonuga o le a na'o le fa'atinoina pe a o'o le tau o le maketi i le tulaga fa'apitoa.
  • Afai e le o'o le tau o le maketi i le tau fa'atulagaina, e tumau pea le fa'atonuga i le tusi oka, e fa'atali le fa'ataunu'uga.
Poloaiga Maketi:
  • O lenei filifiliga e aofia ai se fefaʻatauaiga e aunoa ma le faʻamaoniaina o se tau faʻatau pe faʻatau atu.
  • O le faiga e faʻatinoina le fefaʻatauaʻiga e faʻavae i luga o le tau maketi lata mai pe a tuʻuina le oka.
  • E na'o tagata fa'aoga e mana'omia le fa'aofiina o le aofa'i o le oka mana'omia.

Poloaiga fa'aoso:

  • Seti se tau fa'aoso, oka tau, ma le aofa'i oka.
  • O le fa'atonuga o le a na'o se fa'atonuga fa'atapula'a ma le tau ma le aofa'i na mua'i fa'atonuina pe a o'o le tau o maketi fou i le tau fa'aoso.
  • O lenei ituaiga o fa'atonuga e maua ai e tagata fa'aoga le tele o le pulea o latou fefa'ataua'iga ma fesoasoani e fa'aautomatika le fa'agasologa e fa'atatau i tulaga tau maketi.
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile MEXC
6. A uma ona tuʻuina lau faʻatonuga, vaʻai i lalo o [Open Orders] i le pito i lalo o le itulau. E mafai ona e fa'aleaogaina oka ae le'i fa'atumu.
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile MEXC

Fa'afefea ona Fefa'ataua'iga USDT-M Perpetual Futures ile MEXC (App)

1. Tatala lau MEXC App, i luga o le itulau muamua, kiliki [Futus] ma filifili [USDT-M].
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile MEXC
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile MEXC
2. Ina ia fesuiai i le va o paaga fefaʻatauaʻiga eseese, tap [BTC USDT] o loʻo i le pito i luga agavale. Ona mafai lea ona e faʻaogaina le pa suʻesuʻe mo se paga faʻapitoa pe filifili saʻo mai lisi lisi e suʻe ai lumanaʻi manaʻomia mo fefaʻatauaiga.
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile MEXC
3. Filifili le laina pito i tua ma fetuutuunai le tulaga o le leverage e tusa ai ma lou mana'o.
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile MEXC
4. I le itu taumatau o le lau, tuʻu lau faʻatonuga. Mo se fa'atonuga fa'atapula'a, fa'aofi le tau ma le aofa'i; mo se oka maketi, fa'aofi na'o le aofa'i. Tap [Tatala Umi] e amata ai se tulaga umi, po o le [Tatala Puupuu] mo se tulaga pupuu.
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile MEXC
Fa'afefea ona fai Fefa'ataua'iga i Lumana'i ile MEXC
5. O le taimi lava e tu'u ai le oka, afai e le'i fa'atumu vave, o le a fa'aalia i le [Open Orders].

MEXC Fefaatauaiga i le Lumanai

Tulaga Tulaga

(1) Faiga Pa

  • I le Hedge Mode, e manaʻomia tagata faʻaoga e faʻaalia manino pe latou te faʻamoemoe e tatala pe tapuni se tulaga pe a tuʻuina se poloaiga. O lenei faiga e mafai ai e tagata fa'aoga ona umia avanoa i le taimi e tasi i itu uma e lua ma le pupuu i totonu o le konekarate i le lumana'i. O le leverage mo tulaga umi ma pupuu e tutoatasi mai le tasi i le isi.
  • O avanoa umi uma e tu'ufa'atasia, ma o avanoa pupuu uma e tu'ufa'atasia i totonu o konekarate mo lumana'i ta'itasi. Pe a fa'atumauina tulaga i itu uma e lua ma le pupuu, e tatau i avanoa ona tu'u fa'atatau le fa'atatau e fa'atatau i le tulaga fa'atapula'aina o tulaga lamatia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le BTCUSDT lumanaʻi, o loʻo i ai i tagata faʻaoga le fetuutuunai e tatala se tulaga umi ma le 200x leverage ma se tulaga puupuu ma le 200x leverage i le taimi e tasi.

(2) Auala e Tasi

I le One-Way Mode, e le manaʻomia tagata faʻaoga e faʻamaonia pe latou te tatalaina pe tapunia se tulaga pe a tuʻuina se poloaiga. Nai lo lena, latou te manaʻomia ona faʻamaonia pe o latou faʻatau pe faʻatau atu. E le gata i lea, e mafai e tagata fa'aoga ona tausia tulaga i se itu e tasi i totonu o konekarate i le lumana'i i soo se taimi. Afai o loʻo umia se tulaga umi, o le faʻatau atu o le a otometi lava ona tapunia pe a uma ona faʻatumu. I le isi itu, afai o le numera o faʻatauga faʻatumu e sili atu nai lo le numera o tulaga umi, o le a amataina se tulaga puupuu i le isi itu.

Faiga Fa'ailoga

(1) Tulaga Tu'ufa'atasi

  • I le Isolated Margin Mode, o le ono leiloa o se tulaga e fa'atapula'a i le pito i tua ma so'o se isi fa'aopoopoga tulaga fa'aoga fa'apitoa mo lena tulaga tu'ufua. I le tulaga o le faamaapeina, o le a maua e le tagata faaaoga na o tupe gau e tutusa ma le pito e fesootai ma le tulaga tuufua. O le paleni o lo'o avanoa o le teugatupe e tumau pea e le'i fa'aogaina ma e le fa'aaogaina e fai ma tupe fa'aopoopo. O le fa'amavaeina o le margin o lo'o fa'aaogaina i se tulaga e mafai ai e tagata fa'aoga ona fa'atapula'aina tupe gau i le tupe fa'asili muamua, lea e mafai ona fa'amanuiaina i tulaga e le o manuia ai se fuafuaga tau fefa'ataua'iga mo se taimi pupuu.
  • E mafai e tagata fa'aoga ona tui ma le lima fa'aopoopoga fa'aopoopo i tulaga tu'ufua e fa'asilisili ai le tau fa'amaapeina.

(2) Faiga Fa'asagaga Fa'asagatau

Cross Margin Mode e aofia ai le faʻaogaina o le paleni avanoa atoa o le teugatupe e avea ma margin e faʻamautu uma tulaga faʻasaga ma puipuia le faʻamaapeina. I lenei faiga fa'atauva'a, afai o le tau o aseta e pa'u i lalo o le fa'amalieina o mana'oga, o le a fa'amaapeina. Afai o se tulaga fa'alava e fa'amaapeina, o le a leiloa e le tagata fa'aoga aseta uma i totonu o le teugatupe se'i vagana ai le tupe e feso'ota'i ma isi tulaga tu'ufua.

Suia Leverage

  • Faiga puipui e mafai ai e tagata fa'aoga ona fa'afaigaluegaina fa'atele leverage eseese mo tulaga i itu umi ma pupuu.
  • Leverage multiplier e mafai ona fetuutuunai i totonu o le tulaga faatagaina o le lumanai leverage multiplier.
  • E fa'ataga fo'i i le fa'aoga o le puipui le fesuia'i o auala fa'alava, e pei o le fa'aliliuina mai le tulaga tu'ufua i le fa'alava fa'alava.
  • Fa'aaliga : Afai ei ai se tulaga o le tagata fa'aoga i le fa'alava fa'alava, e le mafai ona sui i le tulaga fa'a'ese'ese.

Fesili e Fai soo (FAQ)

Ituaiga o Poloaiga i MEXC Lumanai

Tapulaa Poloaiga

Fa'atapula'a poloaiga e mafai ai e le faioloa ona fa'atulaga se tau fa'atau po'o le fa'atau atu, ma o le a fa'atumu le fa'atonuga i le tau o le fa'atonuga po'o se tau e sili atu ona lelei nai lo le tau o le fa'atonuga.

Pe a tuʻuina atu se faʻatonuga faʻatapulaʻa, pe afai e leai se faʻatonuga o le tau e sili atu ona lelei nai lo pe tutusa ma le tau o le faʻatonuga o loʻo avanoa mo le fetaui i totonu o le tusi faʻatonu, o le faʻatapulaʻa o le poloaiga o le a ulufale i le tusi oka e faʻatumu, faʻateleina le loloto o maketi. A maeʻa ona faʻatumu le faʻatonuga, o le a tuʻuina atu le faioloa e tusa ai ma le totogi sili atu ona lelei.

Pe a tuʻuina atu se faʻatonuga faʻatapulaʻa, pe a fai o se faʻatonuga o le tau e sili atu ona lelei pe tutusa ma le tau o le faʻatonuga ua uma ona avanoa mo le faʻatusatusa i le tusi oka, o le a faʻatumu vave le faʻatapulaʻa o le tau i le tau sili ona avanoa. Ona o le faʻaaogaina o tupe faʻaalu i le taimi o le faʻataunuʻuina o le poloaiga, o le a tuʻuina atu se pili tau fefaʻatauaʻiga e pei o le tau o le Taker.

E le gata i lea, e mafai fo'i ona fa'aoga le fa'atapula'aina o fa'atonuga e fa'agata pe tapunia atoa ai se fa'atonuga fa'atapula'a o tupe maua. O le lelei o se faʻatonuga faʻatapulaʻa o le faʻamaonia lea e faʻatumu i le tau faʻamaonia, ae o loʻo i ai foi se tulaga lamatia e le mafai ona faʻatumu le poloaiga.

A fa'aogaina se fa'atonuga fa'atapula'a, e mafai fo'i e le tagata fa'aoga ona fesuia'i le ituaiga taimi aoga o le fa'atonuga e tusa ai ma o latou mana'oga tau fefa'ataua'iga, ma o le fa'aletonu ole GTC:

- GTC (Good 'Til Canceled Order): O lenei ituaiga o poloaiga o le a tumau pea le aoga seia oʻo ina faʻatumu atoatoa pe faʻaleaogaina.

- IOC (Vaai vave pe Faʻamalo Poloaiga): Afai o lenei ituaiga o poloaiga e le mafai ona faʻatumu vave i le tau faʻamaonia, o le a faʻaleaogaina le vaega e leʻi faʻatumu.

- FOK (Fa'atumu pe Fasi le Poloaiga): O lenei ituaiga o poloaiga o le a fa'aleaogaina vave pe a le mafai ona fa'atumu uma poloaiga.

Poloaiga Maketi

O le a fa'atumu le fa'asologa o maketi i le tau sili ona lelei o lo'o maua ile tusi oka ile taimi. E mafai ona vave fa'atumu le fa'atonuga e aunoa ma le fa'atulagaina e le faioloa le tau. O le fa'atonuga o maketi e fa'amaonia ai le fa'atinoina o poloaiga ae le o le tau o le fa'atinoina, aua e ono fesuisuia'i e fa'atatau i tulaga tau maketi. O fa'atonuga tau maketi e masani lava ona fa'aoga pe a mana'omia e le faioloa ona vave ulufale e pu'e ai se tulaga tau maketi.

Poloaiga tapula'a

Afai e setiina le tau faʻaoso, pe a oʻo i le tau faʻailoga (tau maketi, tau faʻamatalaga, tau talafeagai) filifilia e le tagata faʻaoga e oʻo atu i le tau faʻaoso, o le a faʻaosoina, ma o le a tuʻuina se faʻatapulaʻaina o le faʻatonuga i le tau o le faʻatonuga ma le aofaʻi na faʻatulagaina e le tagata fa'aoga.

Taofi Poloaiga Maketi

Afai e seti le tau faʻaoso, pe a oʻo i le tau faʻailoga (tau maketi, tau faʻamatalaga, tau talafeagai) filifilia e le tagata faʻaoga e oʻo atu i le tau faʻaoso, o le a faʻaosoina, ma o le a tuʻuina se faʻatonuga maketi ma le aofaʻi na faʻatulagaina e le tagata faʻaoga.

Fa'aaliga:

O tupe a le tagata fa'aoga po'o tulaga o le a le lokaina pe a seti le fa'aoso. O le faʻaosoina e mafai ona paʻu ona o le maualuga o fesuiaiga o maketi, tau faʻatapulaʻaina, tulaga faʻatapulaʻa, le lava o aseta faʻamaonia, le lava le tapuni tapuni, lumanaʻi i tulaga e le o fefaʻatauaʻiga, faʻafitauli faiga, ma isi. ma e le mafai ona fasiotia. O fa'atonuga fa'atapula'a e le'i fa'atinoina o le a fa'aalia i fa'atonuga fa'agaoioi.

Poloaiga Taofi

Ole fa'atonuga fa'asolosolo ole fa'atonuga mo le su'eina o tau o maketi, ma o lona tau fa'aoso e ono suia i suiga fou o maketi.

Fuafuaga tau fa'aoso:

Fa'atau atu, Tau Fa'aoso moni = Tau sili ona maualuga o le Maketi - Fe'ese'esega o Auala (Vaega o le Tau), Po'o le Tau aupito maualuga o le Maketi * (1 - Va'aiga Fa'asologa %).

Fa'atau, Tau Fa'aoso moni = Tau Maualalo Fa'asolopito o le Maketi + Fa'asologa o Auala, Po'o le Tau Maualalo Fa'asolopito o le Maketi * (1 + Va'aiga Fa'asologa %).

O fa'atonuga fa'asolosolo e mafai ai e tagata fa'aoga ona filifili se tau fa'agaoioia mo le fa'atonuga, ma o le a amata fa'atatau e le faiga le tau fa'aoso pe a uma ona fa'agaoioia le fa'atonuga.

Faailoaina mo Poloaiga Taofi

Feeseesea'iga o auala: O le eseesega o le auala o le tulaga autu lea mo le fuafuaina o le tau fa'aoso. O le tau fa'aoso moni o le a fa'atatau i le tau aupito maualuga/maualalo o le ituaiga tau fa'amaonia pe a mae'a le fa'agaoioia o le fa'atonuga ma le eseesega o le ala.

Aofaiga: Ole numera o faʻatonuga na tuʻuina atu.

Ituaiga tau: E mafai ona e filifilia le tau fefaʻatauaʻiga mulimuli, tau talafeagai poʻo le tau faʻasino e fai ma taʻiala e faʻagaoioia ma faʻaosoina faʻatonuga.

Tau fa'agaioiga: Tau fa'agaioiga o le tu'utu'uga o le fa'agaoioia o se fa'atonuga mulimuli. A oʻo atu pe sili atu le tau o le tau faʻamaonia i le tau faʻaagaoioia, o le a faʻagaoioia le poloaiga. Ole faiga ole a amata fa'atatau ile tau fa'aoso moni ile fa'agaoioia. Afai e le o faʻamalamalamaina le tau faʻaagaga, o le a faʻagaoioia le faʻatonuga i luga o le tuʻuina.

Faataitaiga:

Mataupu 1 (Fa'atau le rip): E mana'o le tagata fa'aoga e fa'atau atu le BTC e aunoa ma le filifilia o le tau fa'aagaoioia (fa'aagaoioia i le taimi lava e tu'u ai le fa'atonuga) ma le tau fefa'ataua'iga mulimuli o le 30,000 USDT.

Ona, e mafai e se tasi ona seti ia tapula'a e pei ona taua i lalo.

[Trail Variance - Gap Tau] 2,000 USDT

[Aofaiga] 1 BTC

[Tuaiga Tau] Tau Fefaatauaiga Mulimuli

I le tulaga o loʻo faʻaauau pea le faʻatupulaia o le tau o le BTC i le maualuga o le 40,000 USDT pe a uma ona tuʻuina le poloaiga, ona toe foʻi lea i le 38,000 USDT, ma oʻo atu i le tulaga toe faʻaleleia (40,000 USDT - 2,000 USDT = 38,000 USDT), e filifili le faiga mo le tagata faʻaoga. e fa'atau atu ile tau maketi ile 38,000 USDT.

Mataupu 2 (Faʻatau le togi): E manaʻo le tagata faʻaoga e faʻatau le BTC ma o le tau o fefaʻatauaiga mulimuli o le 40,000 USDT i le taimi nei.

Ona mafai ai lea e se tasi ona seti ia tapulaʻa e pei ona taua i lalo.

[Vaega o le Ala - Fuafuaga] 5%

[Tau Faagaioiga] 30,000 USDT

[Aofaiga] 1 BTC

[Tuaiga Tau] Tau Fefaatauaiga Mulimuli

I le tulaga o loʻo pa'ū pea le tau o le BTC i le 30,000 USDT pe a uma ona tuʻuina le faʻatonuga, o loʻo faʻagaoioia le taʻavale, ona pau ai lea i le 20,000 USDT ma toe foʻi i le 20,000 USDT * (1 + 5%) = 21,000 USDT, ausia. le toe faʻafouina (5%), e filifili le faiga mo le tagata faʻaoga e faʻatau i le tau maketi i le 21,000 USDT.

Na'o le meli

O le a le faʻatumu vave poloaiga i le maketi, lea e faʻamautinoa ai o le tagata faʻaoga e masani lava o se tagata e faia ma fiafia i le fua o le tau fefaʻatauaʻiga e avea o se tagata e tuʻuina atu tupe; i le taimi lava e tasi, pe a faʻatumu le poloaiga i se faʻatonuga o loʻo i ai nei, ona faʻaumatia loa lea o le poloaiga.

TP/SL

TP/SL o lo'o fa'atatau i le tau fa'aoso muamua (ave le tau o tupe mama po'o le taofia o le tau gau) ma le tau fa'aoso. Pe a oʻo atu le tau mulimuli o le tau faʻamaʻi faʻamaʻoti i le tau faʻatupuina muamua, o le a tuʻuina e le faiga se faʻatonuga vavalalata maketi e tusa ai ma le aofaʻi na faʻatulagaina muamua ina ia maua ai se tupe mama pe taofi le gau. I le taimi nei, e lua auala e tu'u ai se poloaiga taofi leiloa:

  • Seti le TP/SL pe a tatala se tulaga: O lona uiga ia seti muamua le TP/SL mo se tulaga o le a tatalaina. A tuʻuina e le tagata faʻaoga se faʻatonuga e tatala ai se tulaga, e mafai ona latou kiliki e seti se faʻatonuga TP / SL i le taimi e tasi. A faʻatumu le faʻatonuga avanoa avanoa (se vaega poʻo le atoatoa), o le a vave tuʻuina e le faiga se faʻatonuga TP / SL faʻatasi ai ma le tau faʻaoso ma le ituaiga tau faʻaoso na muaʻi setiina e le tagata faʻaoga. (E mafai ona va'ai i fa'atonuga tatala i lalo ole TP/SL.)
  • Seti le TP/SL pe a umia se tulaga: E mafai e tagata faʻaoga ona seti se faʻatonuga TP/SL mo se tulaga faʻapitoa pe a umia se tulaga. A maeʻa le faʻatulagaina, pe a oʻo i le tau mulimuli o le tau faʻailoga faʻapitoa e fetaui ma le tulaga faʻaoso, o le a tuʻuina e le faiga se faʻatonuga maketi e tusa ai ma le aofaʻi na faʻatulagaina muamua.

Eseesega i le va o Coin-M Perpetual Futures ma USDT-M Perpetual Futures

1. E fa'aaogaina crypto eseese e fai ma iunite tau fa'atatau, aseta fa'amaonia, ma fa'atatauga ole PNL:
  • I le USDT-M faʻavavau lumanaʻi, faʻatusatusaga ma tau o loʻo i le USDT, faʻatasi ai ma le USDT faʻaaogaina e fai ma faʻamaoniga, ma PNL fuafuaina i le USDT. E mafai e tagata fa'aoga ona auai i fefa'ataua'iga eseese i le lumana'i e ala i le umiaina o le USDT.
  • Mo Coin-M faʻavavau lumanaʻi, tau ma le faʻatatauina o loʻo i totonu o tala Amerika (USD), faʻaaogaina le mataitusi autu e fai ma faʻamaoniga, ma faʻatusatusa le PNL ma le crypto faʻavae. E mafai e tagata faʻaoga ona auai i fefaʻatauaʻiga faʻapitoa i le lumanaʻi e ala i le taofiofia o le crypto faʻavae tutusa.

2. Tau fa'akonekarate eseese:
  • O le tau o konekarate taʻitasi i le USDT-M faʻavavau i le lumanaʻi e maua mai i le cryptocurrency faʻavae e fesoʻotaʻi, faʻataʻitaʻiina e le 0.0001 BTC foliga tau mo BTCUSDT.
  • I le Coin-M faʻavavau lumanaʻi, o le tau o konekarate taʻitasi e faʻamautu i tala Amerika, e pei ona vaʻaia i le 100 USD faʻatatau ile BTCUSD.

3. Aafiaga ese'ese e feso'ota'i ma le fa'aititia o tau o aseta fa'amaonia:
  • I le USDT-M fa'avavau lumana'i, o le aseta fa'amaonia e mana'omia o le USDT. A pa'ū le tau o le crypto autu, e le afaina ai le tau o le aseta faʻamaonia USDT.
  • I le Coin-M faʻavavau lumanaʻi, o le aseta faʻamaonia e manaʻomia e fetaui ma le crypto autu. A pa'ū le tau o le crypto faʻavae, o aseta faʻamaonia e manaʻomia mo tulaga o tagata faʻaoga e faʻateleina, ma sili atu le crypto e manaʻomia e fai ma faʻamaoniga.
Thank you for rating.