MEXC Најави се

Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC


Како да се најавите на MEXC


Како да се најавите на сметката MEXC【PC】

  1. Одете на мобилната апликација или веб- локација MEXC .
  2. Кликнете на „Најави се“ во горниот десен агол.
  3. Внесете ја вашата „Е-пошта“ или „Телефонски број“.
  4. Кликнете на копчето „Најави се“.
  5. Ако сте ја заборавиле лозинката, кликнете на „Заборави ја лозинката“.

Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
На страницата за најавување, внесете ја вашата [Е-пошта] или [Телефонски број] и лозинката што сте ја навеле при регистрацијата. Кликнете на копчето „Најави се“.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
После тоа треба да се лизнете за да ја завршите сложувалката.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Ако сте поставиле Google Authenticator, ќе бидете упатени на страницата за верификација за да го внесете кодот на Goole Authenticator.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Откако ќе го внесете точниот код за потврда, можете успешно да ја користите вашата сметка на MEXC за тргување
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC


Како да се најавите на сметката MEXC【APP】

Отворете ја апликацијата MEXC што ја презедовте, кликнете на иконата на профилот во горниот лев агол за страницата за најавување.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Потоа кликнете на „Login“ за да отидете на страницата за најавување.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Чекор 2: На страницата за најавување, внесете ја вашата адреса за е-пошта или телефонски број и лозинката што сте ги навеле при регистрацијата. Кликнете на копчето „Најави се“
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Потоа, исто така, треба да ја пополните загатката
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Откако ќе го внесете точниот код за потврда, можете успешно да ја користите вашата сметка на MEXC за тргување
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC

Ја заборавивте лозинката MEXC


Web【PC】

Ако ја заборавите лозинката за најавување кога се обидувате да се најавите, ве молиме направете го следново:

Кликнете на „Заборави ја лозинката“ на прозорецот за најавување.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Пополнете ја вашата сметка на MEXC за да го добиете кодот за потврда за да ја ресетирате лозинката.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Потоа треба да се лизнете за да ја комплетирате сложувалката
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Кликнете на „Земи код“, е-пошта е испратена на вашата е-пошта.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Откако ќе го добиете кодот, внесете го и внесете го кодот на Google Authenticator или оставете празно ако не е овозможен и кликнете „Потврди“.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Внесете ја лозинката двапати овде и кликнете „Потврди“
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Потоа вашата лозинка е успешно ресетирана. Користете ја новата лозинка за да се најавите на вашата сметка.
Кликнете на "Ја заборавивте лозинката?" на страницата за најавување.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Одлучете дали сакате да ја ресетирате лозинката за најавување преку е-пошта или по телефонски број. Потоа само треба да ги следите упатствата за да го завршите ресетирањето.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC

Како да тргувате со крипто во MEXC


Тргување на самото место на MEXC


Што е Spot Trading

Точка тргување е метод на купување и продавање дигитални средства со други трговци во реално време.
Како што сугерира името, трансакциите се подмируваат веднаш или „на лице место“ штом ќе се пополни налогот за купување/продажба.


Поставете нарачки за тргување на самото место【ПЦ】

Чекор 1: Кликнете на „Trade“ и изберете „Spot“.

Забелешка: Ве молиме проверете дали сте ги префрлиле токените од „сметка на Fiat“ или „сметка на маргина“ или „Идна сметка“ на „сметка на Spot“, или сте ги депонирале на вашата „сметка на Spot“ од трета страна.

Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Чекор 2: Ве молиме изберете го трговскиот пар со кој сакате директно да тргувате, како што е „BTC/USDT“ или „пребарајте“ го
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Чекор 3: Изберете „Limit“, „Market“ или „Stop-Limit“ врз основа на вашите потреби . 3.1

Ограничена нарачка

Ве молиме изберете „Limit“, внесете ги „Цена“ и „Количина“ и кликнете „Купи БТК“ или „Продади БТК“ за да ја поставите нарачката . Количина“ и кликнете „Купи БТК“ или „Продај БТК“ за да ја поставите нарачката. 3.3 Ограничување на стоп Ве молиме изберете „Стоп-ограниче“, внесете ги „Цена за активирање“, „Цена“ и „Количина“ и кликнете „Купи БТК“ или „Продај БТК“ за да ја поставите нарачката. Чекор 4:
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXCКако да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXCКако да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Проверете ја состојбата на нарачката на „Limit Order“ или „Stop-Limit“ или „Order History“ на дното на страницата.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC

Поставете нарачки за тргување на самото место【APP】

Еве како да започнете со тргување Spot на апликацијата MEXCs:

1. На вашата апликација MEXC, допрете [Trade] на дното за да отидете на интерфејсот за тргување на самото место.

Забелешка: Ве молиме проверете дали сте го префрлиле вашето средство од Fiat, Margin или Futures сметката на вашата Spot сметка или сте ги депонирале средствата на вашата сметка.

Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
2. Изберете го трговскиот пар со кој сакате да тргувате. Еве земете го BTC/USDT како пример.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC

3. Изберете ограничување или нарачка за стопирање

3.1 Ограничување на нарачка

Изберете „Купи“ или „Продади“ и типот на нарачка „Ограничување“. Потоа, внесете „Цена“ и „Количина“. Кликнете на „Купи“ или „Продади“ за да ја поставите нарачката.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC

3.2 Нарачка за стоп-ограничување

Изберете „Купи“ или „Продади“ и типот на нарачка „Стоп-лимит“. Потоа, внесете „Цена за активирање“, „Ограничена цена“ и „количина“. Кликнете на „Купи“ или „Продади“ за да ја поставите нарачката.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
4. Кога ќе се изврши нарачката, можете да ја видите нарачката во „Limit“ или „Stop-Limit“
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC

Тргување со маржа на MEXC


Што е тргување со маргина

Тргувањето со маргина им овозможува на корисниците да тргуваат со средства со позајмени средства на крипто-пазарот. Ги засилува резултатите од тргувањето, така што трговците можат да жнеат поголем профит од успешните занаети. Слично на тоа, ризикувате да го изгубите целиот ваш биланс на маржа и сите отворени позиции.

Само 5 чекори за да започнете со тргување со Маржа на MEXC:

  1. Активирајте ја вашата сметка на Margin
  2. Префрлете ги средствата во вашиот паричник Margin
  3. Позајмување средства
  4. Тргување со маргина (Куп/Долго или Продава Кратко)
  5. Отплата


Како да се користи со тргување со маргина

Чекор 1: Отворете сметка за тргување со маргина

Откако ќе се најавите на вашата сметка на MEXC, пронајдете [Trade] на лентата со мени и кликнете [Margin]
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Откако ќе се насочите кон интерфејсот на пазарот за маржа, кликнете [Open a margin account] и прочитајте го Договорот за маргина за трансакција . Кликнете на [Потврди активација] за да продолжите.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Чекор 2: Пренос на средства

Во овој случај, како пример ќе користиме пар за тргување со маргина на BTC/USDT. Двата токена на трговскиот пар (BTC, USDT) може да се пренесат во паричникот за маргина како колатерални средства. Кликнете на [Transfer] , изберете ги токените и пополнете ја количината што сакате да ја префрлите на вашиот Margin Wallet, а потоа кликнете [Transfer now]. Вашиот лимит за задолжување се заснова на средствата во вашиот паричник Маргина.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Чекор 3: Заем

Откако ќе ги префрлите токените во вашиот паричник за маргина, сега можете да ги користите токените како колатерал за да позајмите средства.

Кликнете на [Заем] во режимот [Нормално] . Системот ќе го прикаже износот што е достапен за позајмување врз основа на колатералот. Корисниците можат да го применат износот на заемот според нивните потреби.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Минималниот износ на заемот и часовна каматна стапка исто така ќе бидат прикажани во системот за лесно упатување. Пополнете ја количината што сакате да ја позајмите и кликнете на „Заем“.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Чекор 4: Тргување со маргина (Купувајте/долго или продавајте кратко)

Корисниците можат да започнат со тргување со маргина откако заемот е успешен. Еве што значи Купи/Долго и Продавај/Кратко:

Купи/Долго

Да се ​​купува долго на тргување со маргина значи да се очекува нахакан пазар во блиска иднина да купува ниско и да продава високо додека го отплаќа заемот. Ако се очекува цената на БТК да се зголеми, можете да изберете да позајмите USDT за да купите БТК по ниска цена и да го продадете по висока цена во иднина.

Корисниците можат да избираат помеѓу Limit, Market или Stop-Limit во режимот [ Normal ] или [ Auto ] за да купат/долг BTC.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Кога цената на БТК се искачи до очекуваната цена, корисникот може да го продаде/кратко БТК со користење на Лимит, пазар или Стоп-лимит.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Продавам/Кратко

Продажбата на кратко време на тргување со маргина значи да се очекува пад на пазарот во блиска иднина да се продава високо и да се купува ниско додека се отплаќа заемот. Ако тековната цена на БТК е 40.000 USDT и се очекува да падне, можете да изберете да одите пократко со позајмување БТК.

Корисниците можат да избираат помеѓу Limit, Market или Stop-Limit во [Normal] или [Auto] режим за да продаваат/кратки BTC.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Кога цената на БТК ќе се спушти до очекуваната цена, корисниците можат да купат БТК со пониска цена во тргување со маргина за да го вратат заемот и каматата.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Чекор 5: Аплицирајте за отплата

Корисниците можат да продолжат со отплата со кликнување на [Средства - Сметка] - [Сметка на маргина] . Побарајте ги токените за кои сте аплицирале заем (БТК, во овој случај) и кликнете [ Отплата]. Изберете ја нарачката што сакате да ја вратите, внесете ја сумата за отплата и кликнете [ Отплата ] за да продолжите. Доколку има недоволна сума за отплата, корисниците треба да ги префрлат потребните токени на нивната сметка на Margin за да ја извршат отплатата навреме.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC

Водич за функцијата за автоматски режим во тргување со маргина

MEXC исто така обезбедува тргување со маргина во автоматски режим за да ги поедностави процесите на тргување и да го подобри искуството на корисниците.

1. Заем и отплата

Со избирање на Автоматски режим во тргување со маргина, корисниците не треба да позајмуваат или отплаќаат рачно. Системот ќе процени дали на корисникот му треба заем врз основа на расположливото средство и износот на нарачката. Доколку износот на нарачката е поголем од расположливото средство на корисниците, системот автоматски ќе изврши заем, а каматата ќе се брои веднаш. Кога нарачката е откажана или делумно пополнета, системот автоматски ќе го отплати заемот за да ја избегне каматата генерирана од неактивен заем.

2. Достапна сума/квота

Во автоматскиот режим, системот ќе го прикаже расположливиот износ на корисниците врз основа на избраната потпора и средствата на корисниците во сметката Маргина (Достапен износ = Нето средства + Максимален износ на заемот).
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
3. Неплатен заем

Доколку корисникот има неплатен заем, системот прво ќе ја отплати каматата, а потоа и износот на заемот кога корисникот ќе го префрли соодветното средство на маргинална сметка. Корисниците ќе треба да го отплатат неподмирениот заем за да можат да ги менуваат режимите на тргување.


Наредба за стоп-лимит при тргување со маргина


Што е налог Stop-Limit за тргување со маргина?

Налогот Stop-Limit им овозможува на трговците да комбинираат налог за ограничување и налог за стоп-загуба за да ги ублажат ризиците со наведување на минималниот износ на добивка или максималната загуба што тие се подготвени да ја прифатат. Корисниците можат да започнат со поставување на стоп цена и гранична цена. Кога ќе се достигне цената на активирањето, системот автоматски ќе ја изврши нарачката дури и кога сте одјавени.

Параметри

Цена на активирањето: кога токенот ќе ја достигне цената на активирањето, нарачката автоматски ќе се изврши по Ограничената цена со претходно поставената сума.

Цена: Цена за купување/продажба

Количина: Износот за купување/продажба во нарачката

Забелешка: Доколку има големи флуктуации на пазарот кога корисниците тргуваат во автоматски режим, достапниот заем ќе се смени. Ова може да доведе до неуспех на редоследот за запирање.


На пример:

пазарната цена на EOS сега е повисока од 2,5 USDT. Корисникот А верува дека цената од 2,5 USDT е важна линија за поддршка. Така, корисникот А мисли ако цената на EOS падне под цената, може да аплицира за заем за купување на EOS. Во овој случај, корисникот А може да го искористи редоследот за запирање и однапред да ги постави цените и износот на активирањето. Со оваа функција, корисникот А нема да има потреба активно да го следи пазарот.

Забелешка: Ако токенот доживеа голема нестабилност, наредбата за запирање може да не успее да се изврши.


Како да поставите нарачка Stop-Limit?

1. Земајќи го горенаведеното сценарио како пример: на веб-локацијата на MEXC, пронајдете [Trade - Margin] на лентата со мени - Кликнете на [Stop-Limit] во претпочитаниот режим (Автоматски или Нормален)

2. Поставете ја цената на активирањето на 2,7 USDT, Ограничете ја цената како 2,5 USDT и износот за купување од 35. Потоа, кликнете на „Купи“. По поставувањето на нарачката Stop-Limit, статусот на нарачката може да се види под интерфејсот [Stop-Limit order] подолу.

3. Откако последната цена ќе ја достигне стоп цената, нарачката може да се прегледа во менито „Limit“.

Фјучерси тргување на MEXC


Упатство за тргување со постојан контакт со монети【компјутер】


Чекор 1:

Најавете се на https://www.mexc.io кликнете на „Деривати“ проследено со „Фјучерси“ за да влезете во страницата за трансакција.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Чекор 2:

страницата за фјучерси содржи многу податоци за пазарот. Ова е табела со цени на избраниот трговски пар. Може да се префрлате помеѓу основните, професионалните и длабинските прикази со кликнување на опциите во горниот десен агол на екранот.

Информациите за вашите позиции и нарачки може да се видат на дното на екранот.

Книгата за нарачки ви дава увид дали другите брокерски куќи купуваат и продаваат додека делот за пазарни занаети ви дава информации за неодамна завршените занаети.

Конечно, можете да нарачате на крајната десна страна на екранот.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Чекор 3:

Вечниот договор со маргина на монети е вечен договор деноминиран во одреден вид дигитално средство. MEXC во моментов нуди трговски парови BTC/USDT и ETH/USDT. Повеќе ќе дојде во иднина. Овде, ќе купиме BTC/USDT во пример трансакција.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Чекор 4:

Ако немате доволно средства, можете да ги префрлите вашите средства од вашата Spot сметка на вашата сметка за Договор со кликнување на „Пренеси“ во долниот десен агол на екранот. Ако немате средства на вашата сметка на Spot, можете да купувате токени директно со фиат валута.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Чекор 5:

Откако вашата договорна сметка ги има потребните средства, можете да ја поставите вашата лимитна нарачка со поставување на цена и број на договори што сакате да ги купите. Потоа можете да кликнете „Купи/Долго“ или „Продади/Кратко“ за да ја завршите вашата нарачка.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Чекор 6:


Може да примените различни количини на потпора на различни трговски парови. MEXC поддржува до 125x потпора. Вашата максимална дозволена потпора зависи од почетната маржа и маржата за одржување, што ги одредува потребните средства за прво отворање, а потоа за одржување на позицијата.

Може да ја промените и вашата долга и кратката позиција во режим на вкрстена маргина. Еве како можете да го направите тоа.

На пример, долгата позиција е 20x, а кратката позиција е 100x. За да се намали ризикот од долго и кратко хеџирање, трговецот планира да ја прилагоди потпората од 100x на 20x.

Ве молиме кликнете на „Краток 100X“ и прилагодете ја потпората на планираните 20x, а потоа кликнете „OK“. Тогаш, потпората на позицијата сега е намалена на 20x.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Чекор 7:

MEXC поддржува два различни режими на маржа за да се приспособат на различни стратегии за тргување. Тие се режим на вкрстена маргина и режим на изолирана маргина.

Режим

на вкрстена маргина Во режимот на вкрстена маржа, маржата се дели помеѓу отворените позиции со иста криптовалута за порамнување. Позицијата ќе извлече повеќе маржа од вкупниот биланс на сметката на соодветната криптовалута за да се избегне ликвидација. Секој реализиран PnL може да се користи за зголемување на маржата на губитничка позиција во рамките на истиот тип на криптовалута.

Изолирана маржа

Во режимот на изолирана маргина, маржата доделена на позицијата е ограничена на почетната сума објавена.

Во случај на ликвидација, трговецот губи само маржа за таа специфична позиција, оставајќи ја состојбата на таа специфична криптовалута непроменета. Затоа, режимот на изолирана маржа им овозможува на трговците да ги ограничат своите загуби на почетната маржа и ништо повеќе.

Кога сте во режим на изолирана маргина, можете спонтано да ја оптимизирате вашата потпора со помош на лизгачот за потпора.

Стандардно, сите трговци започнуваат во режим на изолирана маргина.

MEXC моментално им дозволува на трговците да се менуваат од изолирана маржа во режим на вкрстена маржа во средината на трговијата, но во спротивна насока.

Чекор 8:

Може да купувате/одите долго на позиција или да продавате/кратите позиција.

Трговецот оди долго кога предвидува зголемување на цената во договорот, купувајќи по пониска цена и го продава за профит во иднина.

Трговецот е краток кога очекува намалување на цената, продавање по повисока цена во сегашноста и заработување на разликата кога повторно ќе ја купи во иднина.

MEXC поддржува различни видови на нарачки за да се приспособат на различни стратегии за тргување. Следно ќе продолжиме да ги објаснуваме различните видови достапни нарачки.

Видови нарачки
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
i) Ограничен редослед

Корисниците можат да постават цена по која се подготвени да купат или продадат, а таа нарачка потоа се пополнува по таа цена или подобра. Трговците го користат овој тип на нарачка кога цената е приоритетна пред брзината. Ако налогот за тргување се совпадне веднаш со нарачката веќе во книгата на нарачки, таа ја отстранува ликвидноста и се применува надоместокот за примач. Ако налогот на трговецот не се совпадне веднаш со нарачката веќе во книгата на нарачки, таа додава ликвидност и се применува таксата за изработувачот.

ii) Пазарен налог Пазарен налог

е налог што треба да се изврши веднаш по тековните пазарни цени. Трговците го користат овој тип на нарачка кога брзината е приоритетна над брзината. Пазарниот налог може да гарантира извршување на налозите, но цената за извршување може да варира врз основа на пазарните услови.

iii) Наредба за ограничување за стопирање

Нарачката за ограничување ќе биде поставена кога пазарот ќе ја достигне цената на активирањето. Ова може да се искористи за да се запре загубата или да се добие профит.

iv) Нарачка веднаш или откаже (IOC)

Ако нарачката не може да се изврши целосно по одредената цена, преостанатиот дел од нарачката ќе биде откажан.

v) Нарачка

од пазар до лимит (MTL) Налогот од пазар до лимит (MTL) се поднесува како пазарен налог за да се изврши по најдобра пазарна цена. Доколку нарачката е само делумно пополнета, остатокот од нарачката се откажува и повторно се доставува како лимит налог со граничната цена еднаква на цената по која е извршен пополнетиот дел од нарачката.

vi) Стоп за загуба/Земи профит

Може да ги поставите вашите цени за преземање/стоп-лимит при отворање на позиција.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Ако треба да извршите некоја основна аритметика при тргување, можете да ја користите дадената функција калкулатор на платформата MEXC.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC

Упатство за тргување со постојан договор со маргина на монети【APP】

Чекор 1:

Стартувајте ја апликацијата MEXC и допрете „Фјучерси“ во лентата за навигација на дното за да пристапите до интерфејсот за тргување со договор. Следно, допрете го горниот лев агол за да го изберете вашиот договор. Овде, како пример ќе го користиме BTC/USD со маргина на монети.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Чекор 2:

Можете да пристапите до дијаграмот на К-линија или вашите омилени ставки од горниот десен агол на екранот. Може да го погледнете и водичот и другите различни поставки од елипсата.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Чекор 3:

Вечниот договор со маргина на монети е вечен договор деноминиран во одреден вид дигитално средство. MEXC во моментов нуди трговски парови BTC/USD и ETH/USDT. Повеќе ќе дојде во иднина.

Чекор 4:

Ако немате доволно средства, можете да ги префрлите вашите средства од вашата Spot сметка на вашата сметка за Договор со кликнување на „Пренеси“ во долниот десен агол на екранот. Ако немате средства на вашата сметка на Spot, можете да купувате токени директно со фиат валута.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Чекор 5:

Откако вашата договорна сметка ги има потребните средства, можете да ја поставите вашата лимитна нарачка со поставување на цена и број на договори што сакате да ги купите. Потоа можете да кликнете „Купи/Долго“ или „Продади/Кратко“ за да ја завршите вашата нарачка.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Чекор 6:

Може да примените различни количини на потпора на различни трговски парови. MEXC поддржува до 125x потпора. Вашата максимална дозволена потпора зависи од почетната маржа и маржата за одржување, што ги одредува потребните средства за прво отворање, а потоа за одржување на позицијата.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Може да ја промените и вашата долга и кратката позиција во режим на вкрстена маргина. На пример, долгата позиција е 20x, а кратката позиција е 100x. За да се намали ризикот од долго и кратко хеџирање, трговецот планира да ја прилагоди потпората од 100x на 20x.

Ве молиме кликнете на „Краток 100X“ и прилагодете ја потпората на планираните 20x, а потоа кликнете „OK“. Тогаш, потпората на позицијата сега е намалена на 20x.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Чекор 7:

MEXC поддржува два различни режими на маргина за да се приспособат на различни стратегии за тргување. Тие се режим на вкрстена маргина и режим на изолирана маргина.

Режим

на вкрстена маргина Во режимот на вкрстена маржа, маржата се дели помеѓу отворените позиции со иста криптовалута за порамнување. Позицијата ќе извлече повеќе маржа од вкупниот биланс на сметката на соодветната криптовалута за да се избегне ликвидација. Секој реализиран PnL може да се користи за зголемување на маржата на губитничка позиција во рамките на истиот тип на криптовалута.

Изолирана маржа

Во режим на изолирана маргина, маржата доделена на позиција е ограничена на почетната сума објавена.

Во случај на ликвидација, трговецот губи само маржа за таа специфична позиција, оставајќи ја состојбата на таа специфична криптовалута непроменета. Затоа, режимот на изолирана маржа им овозможува на трговците да ги ограничат своите загуби на почетната маржа и ништо повеќе. .

Кога сте во режим на изолирана маргина, можете спонтано да ја оптимизирате вашата потпора со помош на лизгачот за потпора.

Стандардно, сите трговци започнуваат во режим на изолирана маргина.

MEXC моментално им дозволува на трговците да се менуваат од изолирана маржа во режим на вкрстена маржа во средината на трговијата, но во спротивна насока.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC
Чекор 8:

Може да купувате/одите долго на позиција или да продавате/кратите позиција.

Трговецот оди долго кога предвидува зголемување на цената во договорот, купувајќи по пониска цена и го продава за профит во иднина.

Трговецот е скратен кога очекува намалување на цената, продавање по повисока цена во сегашноста и заработување на разликата кога повторно ќе го купи договорот во иднина.

MEXC поддржува различни видови на нарачки за да се приспособат на различни стратегии за тргување. Следно ќе продолжиме да ги објаснуваме различните видови достапни нарачки. Ограничување


на нарачката
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC


Корисниците можат да постават цена по која се подготвени да купат или продадат, а таа нарачка потоа се пополнува по таа цена или подобра. Трговците го користат овој тип на нарачка кога цената е приоритетна пред брзината. Ако налогот за тргување се совпадне веднаш со нарачката веќе во книгата на нарачки, таа ја отстранува ликвидноста и се применува надоместокот за примач. Ако налогот на трговецот не се совпадне веднаш со нарачката веќе во книгата на нарачки, таа додава ликвидност и се применува таксата за изработувачот.

Пазарен налог Пазарен налог

е налог што треба да се изврши веднаш по тековните пазарни цени. Трговците го користат овој тип на нарачка кога брзината е приоритетна над брзината. Пазарниот налог може да гарантира извршување на налозите, но цената за извршување може да варира врз основа на пазарните услови.

Наредба за ограничување на стоп

Нарачката за ограничување ќе биде поставена кога пазарот ќе ја достигне цената на активирањето. Ова може да се искористи за да се запре загубата или да се добие профит.

Наредба за

стоп пазар Налогот за стоп пазар е налог што може да се користи за преземање добивки или стопирање на загуби. Тие стануваат живи кога пазарната цена на производот ќе достигне одредена цена за стоп нарачка и потоа се извршува како пазарна нарачка.

Исполнување на нарачката:

Нарачките се или целосно пополнети по цената на нарачката (или подобро) или целосно откажани. Делумни трансакции не се дозволени.

Ако треба да извршите некоја основна аритметика при тргување, можете да ја користите дадената функција калкулатор на платформата MEXC.
Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC Како да се најавите и да започнете со тргување со Crypto во MEXC

Често поставувани прашања (ЧПП) во Spot Trading


1. Зошто не можам да го внесам износот за купување/продажба?

Ве молиме проверете дали имате доволен износ на вашата сметка. Ако износот е недоволен, не можете да уживате во трансакцијата.


2. Купив само USDT, зошто не можам да тргувам?

USDT што ќе го купите при тргување со фиат ќе биде ставен на вашата фиат сметка, треба да ги префрлите на вашата спот-сметка пред да тргувате.


3. Каде можам да ги видам моите записи за трансакции?

Записот за вашата трансакција може да се види во вашите „Нарачки“-„Влутен налог“-„Историски нарачки“.


4. Зошто не можам да ги видам сите мои записи за трансакции?

Во моментов, на вашата сметка можете да ги видите вашите трансакции само скоро еден месец. Ако треба да побарате повеќе евиденција за трансакции, ве молиме поднесете апликација преку услугата за клиенти преку Интернет, а ние ќе ја испратиме до вашето регистрирано поштенско сандаче за околу 3 работни дена.


5. Зошто мојот запис за трансакции се разликува од мојот запис за нарачки?

Трансакцијата обично се дели на повеќе делумни трансакции, ве молиме проверете ја вкупната сума, таа треба да биде иста со износот што сте го ставиле.


6. Дали постои метод на пазарен налог за тргување со валути?

Во моментов, немаме пазарна нерешена нарачка за тргување со валути и сите бараат од вас рачно да ги внесете цената и количината за нарачките што чекаат.


7. Што е зона на иновации?

Токените во зоната на иновации често припаѓаат на категорија со релативно големи флуктуации на цените. Во споредба со пазарот на матични плочи, производите во зоната на иновации се исто така поризични и бараат внимателно работење. Вреди да се спомене дека токените во зоната на иновации се временски ограничени и не се незгодни. Ако токените во зоната на иновации се вратат на нормални флуктуации, можно е да се префрлите на главната плоча за тргување во подоцнежна фаза по скоковите на волуменот. Известување за објава.


8. Како треба да ги додадам моите често користени трговски парови?

Можете да го пребарувате токенот што го сакате во лентата за пребарување на десната страна и кликнете на „☆“ веднаш за да додадете омилен.


9. Како треба да го прочитам воведот на овој проект?

На веб-страницата, можете да кликнете на парот на трансакцијата на левата страна на страницата за да ги проверите „ХХХ податоците“ подолу, а на мобилниот терминал можете да кликнете на парот на трансакцијата и да го видите воведот во „детали за валутата " во паѓачката страница.


10. Зошто процентот во дневната линија расте, а падот на Клинот се покажува?

Бидејќи процентуалната промена во дневната линија се пресметува на 0 поени, а Клинот во дневната линија се ажурира на 8 поени.


11. Дали интерфејсот за тргување со апликации може да ги постави параметрите на техничките индикатори?

Поставувањето на параметрите на техничките показатели на страната на апликацијата е во развој, затоа останете прилагодени.


12. Како треба да се избере подвижниот просек на веб?

Можете да кликнете на „⚙“ во интерфејсот за тргување на пазарот и копчето „Индикатор“ до него за да направите избор.


13. Како да го поставите ноќниот режим на интерфејсот за мобилни апликации?

Можете да кликнете на аватарот во горниот лев агол за да влезете во интерфејсот „Мој“ и да го вклучите ноќниот режим до копчето „⚙“.


14. Дали размената може да постави црвена и зелена боја?

Веб-страницата може да се постави да оди нагоре и надолу, кликнете на копчето „⚙“ на интерфејсот за тргување за да го поставите.


15. Кога се пресметува дневниот обем на тргување на MEXC?

Започнува во 16:00 (UTC) секој ден.


16. Кога почна да се пресметува зголемувањето или намалувањето на MEXC?

Започнува во 16:00 (UTC) секој ден.


17.

Се ажурира секој ден во 00:00 часот (UTC).
Thank you for rating.
ОДГОВОРИ НА КОМЕНТАР Откажи го одговорот
Ве молиме внесете го вашето име!
Ве молиме внесете точна адреса за е-пошта!
Ве молиме внесете го вашиот коментар!
Полето g-recaptcha е задолжително!
Остави коментар
Ве молиме внесете го вашето име!
Ве молиме внесете точна адреса за е-пошта!
Ве молиме внесете го вашиот коментар!
Полето g-recaptcha е задолжително!