Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC

Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
Fillimi i aventurës së tregtimit të kriptomonedhave në MEXC është një përpjekje emocionuese që fillon me një proces të drejtpërdrejtë regjistrimi dhe duke fituar një kuptim të bazave të tregtimit. Si një shkëmbim kryesor global i kriptomonedhave, MEXC ofron një platformë miqësore për përdoruesit e përshtatshme si për fillestarët ashtu edhe për tregtarët me përvojë. Ky udhëzues do t'ju udhëheqë në çdo hap, duke garantuar një përvojë të pandërprerë në hyrje dhe duke ofruar njohuri të vlefshme për strategjitë e suksesshme të tregtimit të kriptomonedhave.

Si të regjistroheni në MEXC

Si të regjistroni një llogari në MEXC me email ose numër telefoni

Hapi 1: Regjistrimi përmes faqes së internetit të MEXC

Hyni në faqen e internetit të MEXC dhe klikoni [ Identifikohu/Regjistrohu ] në këndin e sipërm djathtas për të hyrë në faqen e regjistrimit.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
Hapi 2: Fusni numrin tuaj të telefonit celular ose adresën e postës elektronike dhe sigurohuni që numri i telefonit ose adresa e postës elektronike të jetë e vlefshme.

Email
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
Numri i telefonit
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
Hapi 3: Futni fjalëkalimin tuaj të hyrjes. Për sigurinë e llogarisë suaj, sigurohuni që fjalëkalimi juaj të përmbajë të paktën 10 karaktere, duke përfshirë shkronja të mëdha dhe një numër.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
Hapi 4: Shfaqet një dritare verifikimi dhe plotësoni kodin e verifikimit. Do të merrni një kod verifikimi 6-shifror në emailin ose telefonin tuaj. (Kontrollo kutinë e plehrave nëse nuk është marrë asnjë email). Më pas, klikoni butonin [Konfirmo] .
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
Hapi 5: Urime! Ju keni krijuar me sukses një llogari MEXC përmes emailit ose numrit të telefonit.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC

Si të regjistroni një llogari në MEXC me Google

Për më tepër, ju mund të krijoni një llogari MEXC përmes Google. Nëse dëshironi ta bëni këtë, ju lutemi ndiqni këto hapa:

1. Së pari, do t'ju duhet të shkoni te faqja kryesore e MEXC dhe të klikoni [ Identifikohu/Regjistrohu ].
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
2. Klikoni në butonin [Google].
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
3. Do të hapet një dritare identifikimi, ku do t'ju duhet të shkruani adresën tuaj të emailit ose telefonin dhe të klikoni "Next".
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
4. Më pas futni fjalëkalimin për llogarinë tuaj Google dhe klikoni "Next".
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
5. Kliko "Regjistrohu për një llogari të re MEXC"
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
6. Plotësoni të dhënat tuaja për të krijuar një llogari të re. Pastaj [Regjistrohu].
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
7. Përfundoni procesin e verifikimit. Do të merrni një kod verifikimi 6-shifror në emailin ose telefonin tuaj. Futni kodin dhe klikoni [Konfirmo].
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
8. Urime! Ju keni krijuar me sukses një llogari MEXC përmes Google.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC

Si të regjistroni një llogari në MEXC me Apple

1. Përndryshe, mund të regjistroheni duke përdorur Single Sign-On me llogarinë tuaj Apple duke vizituar MEXC dhe duke klikuar [ Identifikohu/Regjistrohu ].
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC2. Zgjidhni [Apple], do të shfaqet një dritare pop-up dhe do t'ju kërkohet të identifikoheni në MEXC duke përdorur llogarinë tuaj Apple.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
3. Futni Apple ID dhe fjalëkalimin tuaj për t'u identifikuar në MEXC.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
4. Klikoni "Regjistrohu për një llogari të re MEXC"
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
5. Plotësoni të dhënat tuaja për të krijuar një llogari të re. Pastaj [Regjistrohu].
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
6. Do të merrni një kod verifikimi 6-shifror në emailin ose telefonin tuaj. Futni kodin dhe klikoni [Konfirmo].
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
7. Urime! Ju keni krijuar me sukses një llogari MEXC përmes Apple.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC

Si të regjistroni një llogari në MEXC me Telegram

1. Ju gjithashtu mund të regjistroheni duke përdorur llogarinë tuaj në Telegram duke vizituar MEXC dhe duke klikuar [ Identifikohu/Regjistrohu ].
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
2. Zgjidhni [Telegram], do të shfaqet një dritare pop-up dhe do t'ju kërkohet të identifikoheni në MEXC duke përdorur llogarinë tuaj Telegram.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
3. Futni numrin tuaj të telefonit për t'u identifikuar në MEXC.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
4. Kërkesën do ta merrni në Telegram. Konfirmo atë kërkesë.

5. Pranoni kërkesën në faqen e internetit të MEXC.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
6. Klikoni "Regjistrohu për një llogari të re MEXC"
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
7. Plotësoni të dhënat tuaja për të krijuar një llogari të re. Pastaj [Regjistrohu].
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
8. Do të merrni një kod verifikimi 6-shifror në emailin ose telefonin tuaj. Futni kodin dhe klikoni [Konfirmo].
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
9. Urime! Ju keni krijuar me sukses një llogari MEXC përmes Telegram.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC

Si të regjistroni një llogari në aplikacionin MEXC

Mund të regjistroheni për një llogari MEXC me adresën tuaj të emailit, numrin e telefonit ose llogarinë tuaj Apple/Google/Telegram në aplikacionin MEXC lehtësisht me disa prekje.


Hapi 1: Shkarkoni dhe instaloni aplikacionin MEXC

 • Vizitoni App Store (për iOS) ose Google Play Store (për Android) në pajisjen tuaj celulare.
 • Kërkoni për "MEXC" në dyqan dhe shkarkoni aplikacionin MEXC.
 • Instaloni aplikacionin në pajisjen tuaj.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC

Hapi 2: Hapni aplikacionin MEXC

 • Gjeni ikonën e aplikacionit MEXC në ekranin bazë të pajisjes tuaj ose në menynë e aplikacionit.
 • Prekni në ikonën për të hapur aplikacionin MEXC.

Hapi 3: Hyni në faqen e hyrjes

 • Klikoni në ikonën lart majtas dhe më pas do të gjeni opsione si "Identifikohu". Klikoni në këtë opsion për të vazhduar në faqen e hyrjes.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC

Hapi 4: Futni Kredencialet tuaja

 • Zgjidhni [Email] ose [Phone Number] dhe shkruani adresën tuaj të emailit/numrin e telefonit.
 • Krijoni një fjalëkalim të sigurt për llogarinë tuaj MEXC.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
Krijoni një fjalëkalim të sigurt për llogarinë tuaj.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
Shënim:
 • Fjalëkalimi juaj duhet të përmbajë të paktën 10 karaktere, duke përfshirë një shkronjë të madhe dhe një numër.

Hapi 5: Verifikimi (nëse është e aplikueshme)

 • Do të merrni një kod verifikimi 6-shifror në emailin ose telefonin tuaj.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
Hapi 6: Hyni në llogarinë tuaj
 • urime! Ju keni krijuar me sukses një llogari MEXC.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
Ose mund të regjistroheni në aplikacionin MEXC duke përdorur Google, Telegram ose Apple.

Hapi 1: Zgjidhni [ Apple ], [Google] ose [Telegram] . Do t'ju kërkohet të identifikoheni në MEXC duke përdorur llogaritë tuaja Apple, Google dhe Telegram.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
Hapi 2: Rishikoni ID-në tuaj të Apple dhe klikoni [Vazhdo].
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
Hapi 3: Rivendosni fjalëkalimin tuaj.
 • Llogaria juaj është regjistruar dhe rivendosja e fjalëkalimit do të dërgohet në emailin tuaj.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
Hapi 4: Hyni në llogarinë tuaj.
 • urime! Ju keni krijuar me sukses një llogari MEXC.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ)

Nuk mund të marrë kodin e verifikimit SMS në MEXC

Nëse nuk jeni në gjendje të merrni kodin e verifikimit SMS në telefonin tuaj celular, kjo mund të jetë për arsyet e renditura më poshtë. Ju lutemi ndiqni udhëzimet përkatëse dhe provoni të merrni përsëri kodin e verifikimit.

Arsyeja 1: Shërbimet SMS për numrat celularë nuk mund të ofrohen pasi MEXC nuk ofron shërbim në vendin ose rajonin tuaj.

Arsyeja 2: Nëse keni instaluar softuer sigurie në celularin tuaj, ka mundësi që softueri të ketë përgjuar dhe bllokuar SMS-të.
 • Zgjidhja : Hapni softuerin tuaj të sigurisë celulare dhe çaktivizoni përkohësisht bllokimin, më pas provoni të merrni përsëri kodin e verifikimit.

Arsyeja 3: Probleme me ofruesin tuaj të shërbimit celular, p.sh. bllokim i portës së SMS-ve ose anomali të tjera.
 • Zgjidhja : Kur porta SMS e ofruesit tuaj celular është e mbingarkuar ose ka anomali, mund të shkaktojë vonesa ose humbje të mesazheve të dërguara. Kontaktoni ofruesin tuaj të shërbimit celular për të verifikuar situatën ose provoni përsëri më vonë për të marrë kodin e verifikimit.

Arsyeja 4: Shumë kode verifikimi SMS u kërkuan shumë shpejt.
 • Zgjidhja : Klikimi i butonit për të dërguar kodin e verifikimit SMS shumë herë radhazi mund të ndikojë në aftësinë tuaj për të marrë kodin e verifikimit. Prit pak dhe provo sërish më vonë.

Arsyeja 5: Sinjali i dobët ose aspak në vendndodhjen tuaj aktuale.
 • Zgjidhja : Nëse nuk jeni në gjendje të merrni SMS ose keni vonesa në marrjen e SMS, ka të ngjarë për shkak të sinjalit të dobët ose mungesës së sinjalit. Provo sërish në një vend me fuqi më të mirë sinjali.

Probleme të tjera:
Shkëputja e shërbimit celular për shkak të mungesës së pagesës, ruajtja e plotë e telefonit, verifikimi i SMS-ve që shënohet si postë e padëshiruar dhe situata të tjera gjithashtu mund t'ju pengojnë të merrni kode verifikimi SMS.

Shënim:
Nëse nuk jeni ende në gjendje të merrni kodet e verifikimit SMS pasi provoni zgjidhjet e mësipërme, është e mundur që të keni futur në listën e zezë dërguesin SMS. Në këtë rast, kontaktoni shërbimin e klientit në internet për ndihmë.

Çfarë duhet të bëni nëse nuk po merrni email nga MEXC?

Nëse nuk e keni marrë emailin, ju lutemi provoni metodat e mëposhtme:
 1. Sigurohuni që të keni futur adresën e saktë të emailit kur regjistroheni;
 2. Kontrolloni dosjen tuaj të spamit ose dosjet e tjera;
 3. Kontrolloni nëse emailet po dërgohen dhe po merren siç duhet në fund të klientit të emailit;
 4. Provoni të përdorni një email nga një ofrues i zakonshëm si Gmail dhe Outlook;
 5. Kontrollo sërish kutinë hyrëse më vonë, pasi mund të ketë një vonesë në rrjet. Kodi i verifikimit është i vlefshëm për 15 minuta;
 6. Nëse ende nuk po e merrni emailin, ai mund të jetë bllokuar. Do t'ju kërkohet të vendosni manualisht listën e bardhë të domenit të emailit MEXC përpara se të përpiqeni të merrni përsëri emailin.

Ju lutemi, lista e bardhë për dërguesit e mëposhtëm (lista e bardhë e domenit të postës elektronike):

Lista e bardhë për emrin e domenit:
 • mexc.link
 • mexc.sg
 • mexc.com

Lista e bardhë për adresën e emailit: Shënim : Pasi të jenë kryer cilësimet e listës së bardhë, ju lutemi prisni 10 minuta përpara se të provoni të merrni kodin e verifikimit të emailit, pasi mund të duhet pak kohë që lista e bardhë të hyjë në fuqi për disa ofrues të shërbimeve të postës elektronike.

Si të përmirësoni sigurinë e llogarisë MEXC

1. Cilësimet e fjalëkalimit: Ju lutemi vendosni një fjalëkalim kompleks dhe unik. Për qëllime sigurie, sigurohuni që të përdorni një fjalëkalim me të paktën 10 karaktere, duke përfshirë të paktën një shkronjë të madhe dhe të vogël, një numër dhe një simbol të veçantë. Shmangni përdorimin e modeleve të dukshme ose informacioneve që janë lehtësisht të arritshme për të tjerët (p.sh. emri, adresa e emailit, ditëlindja, numri i celularit, etj.).

 • Formatet e fjalëkalimit që ne nuk rekomandojmë: lihua, 123456, 123456abc, test123, abc123
 • Formatet e rekomanduara të fjalëkalimit: Q@ng3532!, iehig4g@#1, QQWwfe@242!

2. Ndryshimi i fjalëkalimeve: Ne ju rekomandojmë që të ndryshoni fjalëkalimin tuaj rregullisht për të rritur sigurinë e llogarisë tuaj. Është më mirë të ndryshoni fjalëkalimin tuaj çdo tre muaj dhe të përdorni një fjalëkalim krejtësisht të ndryshëm çdo herë. Për menaxhim më të sigurt dhe më të përshtatshëm të fjalëkalimit, ju rekomandojmë të përdorni një menaxher fjalëkalimi si "1Password" ose "LastPass".

 • Përveç kësaj, ju lutemi mbani fjalëkalimet tuaja rreptësisht konfidenciale dhe mos ua zbuloni ato të tjerëve. Stafi i MEXC nuk do të kërkojë kurrë fjalëkalimin tuaj në asnjë rrethanë.

3. Autentifikimi me dy faktorë (2FA)
Lidhja e Google Authenticator: Google Authenticator është një mjet dinamik fjalëkalimi i lançuar nga Google. Ju kërkohet të përdorni telefonin tuaj celular për të skanuar barkodin e ofruar nga MEXC ose për të futur çelësin. Pasi të shtohet, një kod i vlefshëm vërtetimi 6-shifror do të gjenerohet në vërtetues çdo 30 sekonda. Pas lidhjes së suksesshme, duhet të futni ose ngjisni kodin e vërtetimit 6-shifror që shfaqet në Google Authenticator sa herë që identifikoheni në MEXC.

Lidhja e MEXC Authenticator: Mund të shkarkoni dhe përdorni MEXC Authenticator në App Store ose Google Play për të rritur sigurinë e llogarisë tuaj.

4. Kujdes nga phishing
Ju lutemi, jini vigjilentë ndaj emaileve phishing që pretendojnë se janë nga MEXC dhe gjithmonë sigurohuni që lidhja të jetë lidhja zyrtare e faqes në internet të MEXC përpara se të identifikoheni në llogarinë tuaj MEXC. Stafi i MEXC nuk do t'ju kërkojë kurrë fjalëkalimin, kodet SMS ose verifikimin e emailit ose kodet e Google Authenticator.

Si të tregtoni Crypto në MEXC

Si të tregtoni Spot në MEXC (Ueb)

Hapi 1: Hyni në llogarinë tuaj MEXC dhe zgjidhni [Spot].Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC

Hapi 2: Tani do ta gjeni veten në ndërfaqen e faqes së tregtimit.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
 1. Çmimi i tregut Vëllimi i tregtimit të çiftit tregtar në 24 orë.
 2. Pyet (Shit porositë) libër.
 3. Libri i ofertave (porositë e blerjes).
 4. Grafiku i shandanit dhe Treguesit Teknik.
 5. Lloji i tregtimit: Spot / Marzhi / Futures / OTC.
 6. Lloji i porosisë: Limit / Market / Stop-limit.
 7. Blini kriptomonedhë.
 8. Shitet kriptovaluta.
 9. Tregu dhe çifte tregtare.
 10. Trego transaksionin e fundit të përfunduar.
 11. Porosia juaj Limit / Porosi Stop-Limit / Historia e Porosisë.

Hapi 3: Transferoni fondet në llogarinë Spot

Për të filluar tregtimin spot, është thelbësore të keni kriptomonedhë në llogarinë tuaj spot. Ju mund të blini kriptomonedhë me metoda të ndryshme.

Një opsion është blerja e kriptomonedhës përmes Tregut P2P. Klikoni në "Bli Crypto" në shiritin e sipërm të menusë për të hyrë në ndërfaqen e tregtimit OTC dhe për të transferuar fonde nga llogaria juaj fiat në llogarinë tuaj spot.

Përndryshe, ju mund të depozitoni kriptomonedhën direkt në llogarinë tuaj spot.


Hapi 4: Blini Crypto

Lloji i parazgjedhur i porosisë është një urdhër limit , i cili ju lejon të specifikoni një çmim të veçantë për blerjen ose shitjen e kriptove. Megjithatë, nëse dëshironi të ekzekutoni menjëherë tregtinë tuaj me çmimin aktual të tregut, mund të kaloni në një Urdhër [Market] . Kjo ju mundëson të tregtoni menjëherë me normën mbizotëruese të tregut.

Për shembull, nëse çmimi aktual i tregut i BTC/USDT është 61,000 dollarë, por dëshironi të blini 0,1 BTC me një çmim specifik, le të themi 60,000 dollarë, mund të bëni një porosi [Limit] .

Sapo çmimi i tregut të arrijë shumën tuaj të specifikuar prej 60,000 dollarësh, porosia juaj do të ekzekutohet dhe do të gjeni 0,1 BTC (me përjashtim të komisionit) të kredituar në llogarinë tuaj spot.Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC

Hapi 5: Shisni Crypto

Për të shitur menjëherë BTC-në tuaj, merrni parasysh të kaloni në një porosi [Tregu] . Vendosni sasinë e shitjes si 0.1 për të përfunduar transaksionin në çast.

Për shembull, nëse çmimi aktual i tregut i BTC është 63,000 dollarë USDT, ekzekutimi i një Urdhri [Tregu] do të rezultojë në kreditimin e menjëhershëm të 6,300 USDT (me përjashtim të komisionit) në llogarinë tuaj Spot.Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC


Si të tregtoni një vend në MEXC (Aplikacion)

Ja se si të filloni të tregtoni Spot në aplikacionin MEXCs:

1. Në aplikacionin tuaj MEXC, trokitni lehtë mbi [Trade] në fund për të shkuar te ndërfaqja e tregtimit spot.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
2. Këtu është ndërfaqja e faqes së tregtimit.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
1. Tregu dhe çifte tregtare.
2. Grafiku i shandanit të tregut në kohë reale, palë tregtare të mbështetura të kriptomonedhës, seksioni "Bli Crypto".
3. Libri i porosive Shit/Blij.
4. Bli/Shit kriptomonedhë.
5. Porositë e hapura.

3. Si shembull, ne do të bëjmë një tregti "Limit order" për të blerë MX.

Futni seksionin e vendosjes së porosisë në ndërfaqen e tregtimit, referojuni çmimit në seksionin e porosisë për blerje/shitje dhe vendosni çmimin e duhur të blerjes MX dhe sasinë ose shumën e tregtimit.

Klikoni [Buy MX] për të përfunduar porosinë. (E njëjta gjë për porosinë e shitjes) Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC

Si të blini Bitcoin në më pak se një minutë në MEXC

Blerja e Bitcoin në faqen e internetit të MEXC

1. Hyni në MEXC tuaj , klikoni dhe zgjidhni [Spot].
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC

2. Në zonën e tregtimit, zgjidhni çiftin tuaj tregtar. MEXC aktualisht ofron mbështetje për çifte tregtare të njohura si BTC/USDT, BTC/USDC, BTC/TUSD dhe më shumë.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
3. Konsideroni të bëni një blerje me çiftin tregtar BTC/USDT. Ju keni tre lloje porosish për të zgjedhur: Limit, Market, Stop-limit , secili me karakteristika të dallueshme.
 • Blerje me çmim të kufizuar:

Specifikoni çmimin dhe sasinë e dëshiruar të blerjes, më pas klikoni [Bli BTC] . Mbani në mend se shuma minimale e porosisë është 5 USDT. Nëse çmimi i caktuar i blerjes ndryshon ndjeshëm nga çmimi i tregut, porosia mund të mos plotësohet menjëherë dhe do të jetë e dukshme në seksionin "Open Porositë" më poshtë.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC

 • Blerja me çmim në treg:
Futni vëllimin tuaj të dëshiruar të blerjes ose shumën e mbushur, më pas klikoni [Bli BTC]. Sistemi do të ekzekutojë me shpejtësi porosinë me çmimin aktual të tregut, duke lehtësuar blerjen tuaj të Bitcoin. Mbani në mend se shuma minimale e porosisë është 5 USDT.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
 • Renditja e kufirit të ndalimit:

Me porositë me ndalesë kufiri, mund të paracaktoni çmimet e aktivizimit, shumat dhe sasitë e blerjes. Kur çmimi i tregut arrin çmimin nxitës, sistemi automatikisht do të vendosë një porosi limit me çmimin e specifikuar.

Le të shqyrtojmë çiftin BTC/USDT. Supozoni se çmimi aktual i tregut i BTC është 27,250 USDT, dhe bazuar në analizën teknike, ju parashikoni një përparim në 28,000 USDT duke filluar një prirje rritëse. Në këtë rast, ju mund të përdorni një porosi ndalimi me një çmim nxitës të caktuar në 28,000 USDT dhe një çmim blerjeje të vendosur në 28,100 USDT. Sapo BTC të arrijë 28,000 USDT, sistemi do të vendosë menjëherë një porosi limit për të blerë në 28,100 USDT. Porosia mund të plotësohet me 28,100 USDT ose me një çmim më të ulët. Vini re se 28,100 USDT është një çmim limit dhe luhatjet e shpejta të tregut mund të ndikojnë në ekzekutimin e porosive.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC

Blerja e Bitcoin në aplikacionin MEXC

1. Hyni në aplikacionin MEXC dhe trokitni lehtë mbi [Tregti].
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC

2. Zgjidhni llojin e porosisë dhe çiftin e tregtimit. Zgjidhni nga tre llojet e porosive të disponueshme: Limit , Market dhe stop-limit . Përndryshe, mund të prekni [BTC/USDT] për të kaluar në një palë tregtare të ndryshme.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
3. Konsideroni vendosjen e një porosie tregu me çiftin tregtar BTC/USDT si shembull. Thjesht prekni [Bli BTC].
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ)

Çfarë është Rendi limit

Një urdhër limit është një udhëzim për të blerë ose shitur një aktiv me një çmim limit të caktuar, i cili nuk ekzekutohet menjëherë si një urdhër tregu. Në vend të kësaj, urdhri limit aktivizohet vetëm nëse çmimi i tregut arrin çmimin kufi të caktuar ose e tejkalon atë në mënyrë të favorshme. Kjo i lejon tregtarët të synojnë për çmime specifike të blerjes ose shitjes të ndryshme nga norma mbizotëruese e tregut.

Për shembull:

 • Nëse vendosni një porosi kufiri blerjeje për 1 BTC në 60,000 dollarë ndërsa çmimi aktual i tregut është 50,000 dollarë, porosia juaj do të plotësohet menjëherë me normën mbizotëruese të tregut prej 50,000 dollarë. Kjo për shkak se përfaqëson një çmim më të favorshëm se kufiri juaj i specifikuar prej 60,000 dollarësh.

 • Në mënyrë të ngjashme, nëse vendosni një porosi kufiri shitjeje për 1 BTC në 40,000 dollarë kur çmimi aktual i tregut është 50,000 dollarë, porosia juaj do të ekzekutohet menjëherë me 50,000 dollarë, pasi është një çmim më i favorshëm në krahasim me kufirin tuaj të caktuar prej 40,000 dollarë.

Në përmbledhje, urdhrat limit ofrojnë një mënyrë strategjike për tregtarët për të kontrolluar çmimin me të cilin blejnë ose shesin një aktiv, duke siguruar ekzekutimin në kufirin e specifikuar ose një çmim më të mirë në treg.

Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC

Çfarë është Rendi i Tregut

Një urdhër tregu është një lloj urdhri tregtimi që ekzekutohet menjëherë me çmimin aktual të tregut. Kur bëni një porosi tregu, ai përmbushet sa më shpejt që të jetë e mundur. Ky lloj porosie mund të përdoret si për blerjen ashtu edhe për shitjen e aktiveve financiare.

Kur vendosni një porosi tregu, ju keni mundësinë të specifikoni ose sasinë e aktivit që dëshironi të blini ose shisni, të shënuar si [Shuma], ose shumën totale të fondeve që dëshironi të shpenzoni ose merrni nga transaksioni, të shënuar si [ Total] .

Për shembull, nëse keni ndërmend të blini një sasi të caktuar MX, mund të vendosni drejtpërdrejt shumën. Në të kundërt, nëse synoni të blini një shumë të caktuar MX me një shumë të caktuar fondesh, si 10,000 USDT, mund të përdorni opsionin [Total] për të vendosur porosinë e blerjes. Ky fleksibilitet i lejon tregtarët të kryejnë transaksione bazuar në një sasi të paracaktuar ose në një vlerë monetare të dëshiruar.

Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC

Cili është funksioni Stop-Limit dhe si ta përdorim atë

Një urdhër ndalimi-kufi është një lloj specifik i urdhrit limit që përdoret në tregtimin e aktiveve financiare. Ai përfshin përcaktimin e një çmimi ndalues ​​dhe një çmimi limit. Pasi të arrihet çmimi i ndalimit, porosia aktivizohet dhe në treg vendoset një porosi limit. Më pas, kur tregu arrin çmimin limit të specifikuar, urdhri ekzekutohet.

Ja se si funksionon:

 • Çmimi i ndalimit: Ky është çmimi me të cilin aktivizohet urdhri i ndalimit të kufirit. Kur çmimi i aktivit arrin këtë çmim ndalues, porosia bëhet aktive dhe porosia kufi i shtohet librit të porosive.
 • Çmimi Limit: Çmimi limit është çmimi i caktuar ose një çmim potencialisht më i mirë në të cilin synohet të ekzekutohet urdhri i ndalimit të kufirit.

Është e këshillueshme që të vendosni çmimin e ndalimit pak më të lartë se çmimi limit për porositë e shitjes. Kjo diferencë çmimi siguron një diferencë sigurie midis aktivizimit të porosisë dhe përmbushjes së tij. Anasjelltas, për urdhrat e blerjes, vendosja e çmimit të ndalimit pak më të ulët se çmimi limit ndihmon në minimizimin e rrezikut që urdhri të mos ekzekutohet.

Është e rëndësishme të theksohet se sapo çmimi i tregut të arrijë çmimin limit, urdhri ekzekutohet si një urdhër limit. Përcaktimi i duhur i çmimeve të ndalimit dhe kufirit është thelbësor; nëse kufiri i humbjes së ndalimit është shumë i lartë ose kufiri i përfitimit është shumë i ulët, porosia mund të mos plotësohet sepse çmimi i tregut mund të mos arrijë kufirin e specifikuar.

Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC

Çmimi aktual është 2400 (A). Mund ta vendosni çmimin e ndalimit mbi çmimin aktual, si p.sh. 3000 (B) ose nën çmimin aktual, si p.sh. 1500 (C). Pasi çmimi të shkojë deri në 3,000 (B) ose të bjerë në 1,500 (C), porosia e ndalimit të kufirit do të aktivizohet dhe porosia kufi do të vendoset automatikisht në librin e porosive.


shënim

Çmimi limit mund të vendoset mbi ose nën çmimin e ndalimit si për porositë e blerjes ashtu edhe për shitjen. Për shembull, çmimi i ndalimit B mund të vendoset së bashku me një çmim kufi më të ulët B1 ose një çmim kufi më të lartë B2.

Një urdhër limit është i pavlefshëm përpara se të aktivizohet çmimi i ndalimit, duke përfshirë kur çmimi kufi arrihet përpara çmimit të ndalimit.

Kur arrihet çmimi i ndalimit, ai tregon vetëm se një porosi limit është aktivizuar dhe do të dorëzohet në librin e porosive, në vend që porosia limit të plotësohet menjëherë. Urdhri limit do të ekzekutohet sipas rregullave të veta.

Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC

Çfarë është Urdhri Një Anulon-Tjetrin (OCO).

Një urdhër limit dhe një porosi TP/SL kombinohen në një urdhër të vetëm OCO për vendosje, i njohur si një urdhër OCO (Një-anullon-tjetri). Porosia tjetër anulohet automatikisht nëse porosia limit kryhet ose ekzekutohet pjesërisht, ose nëse urdhri TP/SL është aktivizuar. Kur një porosi anulohet manualisht, në të njëjtën kohë anulohet edhe porosia tjetër.

Porositë OCO mund të ndihmojnë në marrjen e çmimeve më të mira të ekzekutimit kur blerja/shitja është e siguruar. Kjo qasje tregtare mund të përdoret nga investitorët që duan të vendosin një porosi limit dhe një porosi TP/SL në të njëjtën kohë gjatë tregtimit spot.

Porositë OCO aktualisht mbështeten vetëm për disa argumente, veçanërisht Bitcoin. Do të përdorim Bitcoin si ilustrim:

Le të themi se dëshironi të blini Bitcoin kur çmimi i tij bie në 41,000 dollarë nga 43,400 dollarët aktualë. Por, nëse çmimi i Bitcoin vazhdon të rritet dhe ju mendoni se do të vazhdojë të rritet edhe pasi të kapërcejë 45,000 dollarë, do të preferoni të jeni në gjendje të blini kur të arrijë në 45,500 dollarë.

Nën seksionin "Spot" në faqen e internetit të tregtimit të BTC, klikoni [ᐯ] pranë "Stop-limit", më pas zgjidhni [OCO]. Vendos 41,000 në fushën "Limit", 45,000 në fushën "Çmimi i nxitjes" dhe 45,500 në fushën "Çmimi" në pjesën e majtë. Më pas, për të bërë porosinë, futni çmimin e blerjes në seksionin "Shuma" dhe zgjidhni [Bli BTC] .

Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC

Si të shikoni aktivitetin tim të tregtimit në vend

Ju mund t'i shikoni aktivitetet tuaja të tregtimit në vend nga paneli Porositë dhe Pozicionet në fund të ndërfaqes së tregtimit. Thjesht kaloni midis skedave për të kontrolluar statusin e porosisë tuaj të hapur dhe porositë e ekzekutuara më parë.

1. Porositë e hapura

Nën skedën [Open Orders] , mund të shikoni detajet e porosive tuaja të hapura, duke përfshirë:

 • Çift tregtar.

 • Data e porosisë.

 • Lloji i porosisë.

 • Anësore.

 • Çmimi i porosisë.

 • Sasia e porosisë.

 • Shuma e porosisë.

 • I mbushur %.

 • Kushtet e nxitjes.

Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC
Për të shfaqur vetëm porositë aktuale të hapura, kontrolloni kutinë [Hide Other Pairs] .
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC

2. Historia e porosive

Historia e porosive shfaq një rekord të porosive tuaja të mbushura dhe të paplotësuara gjatë një periudhe të caktuar. Ju mund të shikoni detajet e porosisë, duke përfshirë:

 • Çifti tregtar.

 • Data e porosisë.

 • Lloji i porosisë.

 • Anësore.

 • Çmimi mesatar i mbushur.

 • Çmimi i porosisë.

 • Ekzekutuar.

 • Sasia e porosisë.

 • Shuma e porosisë.

 • Shuma totale.

Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC

3. Historia e tregtisë

Historia e tregtisë tregon një rekord të porosive tuaja të mbushura gjatë një periudhe të caktuar. Ju gjithashtu mund të kontrolloni tarifat e transaksionit dhe rolin tuaj (krijuesi i tregut ose marrësi).

Për të parë historinë e tregtisë, përdorni filtrat për të personalizuar datat.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në MEXC

Thank you for rating.