MEXC Hyr - MEXC Albania - MEXC Shqipëria

Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC


Si të identifikoheni në MEXC


Si të identifikoheni në llogarinë MEXC【PC】

  1. Shkoni te aplikacioni ose faqja e internetit MEXC celular.
  2. Klikoni "Identifikohu" në këndin e sipërm të djathtë.
  3. Futni "Email" ose "Numrin e telefonit".
  4. Klikoni në butonin "Identifikohu".
  5. Nëse keni harruar fjalëkalimin, klikoni në "Haroj fjalëkalimin".

Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Në faqen e hyrjes, futni [Email] ose [Phone number] dhe fjalëkalimin që keni specifikuar gjatë regjistrimit. Klikoni në butonin "Identifikohu".
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Pas kësaj ju duhet të rrëshqitni për të përfunduar enigmën.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Nëse keni vendosur Google Authenticator, do të drejtoheni te Faqja e Verifikimit për të futur kodin Goole Authenticator.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Pasi të keni futur kodin e saktë të verifikimit, mund të përdorni me sukses llogarinë tuaj MEXC për të tregtuar
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC


Si të identifikoheni në llogarinë MEXC【APP】

Hapni aplikacionin MEXC që keni shkarkuar, klikoni në ikonën e profilit në këndin e sipërm të majtë për faqen e hyrjes.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Pastaj klikoni në "Login" për të shkuar në faqen e hyrjes.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Hapi 2: Në faqen Hyrja, shkruani adresën tuaj të emailit ose numrin e telefonit dhe fjalëkalimin që keni specifikuar gjatë regjistrimit. Klikoni butonin "Identifikohu"
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Më pas duhet të plotësoni gjithashtu enigmën
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Nëse keni vendosur Google Authenticator, do të drejtoheni te Faqja e Verifikimit për të futur kodin Goole Authenticator.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Pasi të keni futur kodin e saktë të verifikimit, mund të përdorni me sukses llogarinë tuaj MEXC për të tregtuar
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC

Keni harruar fjalëkalimin MEXC


Web【PC】

Nëse harroni fjalëkalimin tuaj të hyrjes kur përpiqeni të identifikoheni, ju lutemi veproni si më poshtë:

Klikoni në "Haroj fjalëkalimin" në dritaren e hyrjes.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Plotësoni llogarinë tuaj MEXC për të marrë kodin e verifikimit për të rivendosur fjalëkalimin tuaj.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Më pas duhet të rrëshqitni për të plotësuar enigmën
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Klikoni "Merr kodin", një email është dërguar në adresën tuaj të emailit, Ju lutemi kontrolloni dosjen tuaj të postës elektronike nëse nuk e keni marrë emailin në kutinë hyrëse për një kohë të gjatë.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Pasi të keni marrë kodin, futeni atë dhe futni kodin e Google Authenticator ose lëreni bosh nëse nuk është i aktivizuar dhe klikoni "Konfirmo".
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Fusni fjalëkalimin dy herë këtu dhe klikoni "Konfirmo"
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Pastaj fjalëkalimi juaj është rivendosur me sukses. Ju lutemi përdorni fjalëkalimin e ri për t'u identifikuar në llogarinë tuaj.
Klikoni në "Keni harruar fjalëkalimin tuaj?" në faqen e hyrjes.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Vendosni nëse dëshironi të rivendosni fjalëkalimin tuaj të hyrjes me email ose me numrin e telefonit. Pastaj ju vetëm duhet të ndiqni udhëzimet për të përfunduar rivendosjen.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC

Si të tregtoni Crypto në MEXC


Tregtim në vend në MEXC


Çfarë është Spot Trading

Tregtimi në vend është metoda e blerjes dhe shitjes së aktiveve dixhitale me tregtarët e tjerë në kohë reale.
Siç sugjeron emri, transaksionet shlyhen menjëherë ose "në vend" sapo të plotësohet urdhri i blerjes/shitjes.


Vendosni porositë e tregtimit në vend【PC】

Hapi 1: Klikoni "Tregtia" dhe zgjidhni "Spot".

Shënim: Sigurohuni që t'i keni transferuar argumentet nga "Llogaria Fiat" ose "Llogaria e Marzhit" ose "Llogaria e së ardhmes" në "Llogaria Spot", ose i keni depozituar në "Llogarinë tuaj Spot" nga një palë e tretë.

Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Hapi 2: Ju lutemi zgjidhni çiftin tregtar që dëshironi të tregtoni drejtpërdrejt, si "BTC/USDT", ose "kërkoni" atë
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Hapi 3: Zgjidhni "Limit", "Tregu" ose "Stop-Limit" bazuar në nevojat tuaja .

3.1 Porosi Limit

Ju lutemi zgjidhni "Limit", shkruani "Çmimin" dhe "Sasinë" dhe kliko "Bli BTC" ose "Shit BTC" për të bërë porosinë
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
3.2 Porosi në treg

Ju lutemi zgjidhni "Treg", shkruani "Çmimin" ose Sasia” dhe klikoni “Bli BTC” ose “Shit BTC” për të bërë porosinë.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
3.3 Kufiri i ndalimit

Ju lutemi zgjidhni "Stop-Limit", shkruani "Çmimin e nxitjes", "Çmimin" dhe "Sasinë" dhe kliko "Bli BTC" ose "Shit BTC" për të bërë porosinë.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Hapi 4:Kontrolloni gjendjen e porosisë në "Limit Order" ose "Stop-Limit" ose "Order History" në fund të faqes.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC

Vendosni porositë e tregtimit në vend【APP】

Ja se si të filloni të tregtoni Spot në aplikacionin MEXCs:

1. Në aplikacionin tuaj MEXC, trokitni lehtë mbi [Trade] në fund për të shkuar te ndërfaqja e tregtimit spot.

Shënim: Ju lutemi sigurohuni që e keni transferuar aktivin tuaj nga llogaria Fiat, Marzhi ose Futures në llogarinë tuaj Spot ose i keni depozituar aktivet në llogarinë tuaj.

Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
2. Zgjidhni çiftin tregtar që dëshironi të tregtoni. Këtu merrni si shembull BTC/USDT.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC

3. Përzgjidhni porosinë limit ose ndalimin e kufirit

3.1 Porosi me limit

Zgjidhni “Ble” ose “Sell” dhe llojin e porosisë së “Limit”. Pastaj shkruani "Çmimi" dhe "Sasia". Klikoni "Bli" ose "Shit" për të bërë porosinë.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC

3.2 Porosia Stop-Limit

Zgjidhni “Ble” ose “Sell” dhe llojin e porosisë së “Stop-Limit”. Më pas, shkruani "Çmimi i nxitjes", "Çmimi kufizues" dhe "sasia". Klikoni "Bli" ose "Shit" për të bërë porosinë.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
4. Kur të bëhet porosia, mund ta shikoni porosinë në "Limit" ose "Stop-Limit"
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC

Tregtimi i marzhit në MEXC


Çfarë është Tregtimi i Marzhit

Tregtimi i Marzhit i lejon përdoruesit të tregtojnë aktivet me fonde të huazuara në tregun e kriptove. Ai përforcon rezultatet e tregtimit në mënyrë që tregtarët të jenë në gjendje të korrin fitime më të mëdha në tregti të suksesshme. Në mënyrë të ngjashme, ju gjithashtu rrezikoni të humbni të gjithë bilancin tuaj të marzhit dhe të gjitha pozicionet e hapura.

Vetëm 5 hapa për të filluar tregtimin e Marzhit në MEXC:

  1. Aktivizoni llogarinë tuaj Margin
  2. Transferoni asetet në portofolin tuaj Margin
  3. Aktivet e huamarrjes
  4. Tregtimi i marzhit (Bli/Long ose Shit Short)
  5. Shlyerja


Si të përdoret me Tregtimin e Marzhit

Hapi 1: Hapni një llogari të Tregtisë së Marzhit

Pasi të keni hyrë në llogarinë tuaj MEXC, gjeni [Tregti] në shiritin e menusë dhe klikoni [Margin]
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Pasi të drejtoheni në ndërfaqen e tregut të Marzhit, klikoni [Hap një llogari marzhi] dhe lexoni Marrëveshjen e Transaksionit të Marzhit . Klikoni [Konfirmo aktivizimin] për të vazhduar.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Hapi 2: Transferimi i aseteve

Në këtë rast, ne do të përdorim çiftin tregtar të marzhit BTC/USDT si shembull. Dy shenjat e çiftit tregtar (BTC, USDT) mund të transferohen në portofolin e marzhit si fonde kolaterale. Klikoni [Transfer] , zgjidhni argumentet dhe plotësoni sasinë që dëshironi të transferoni në Portofolin tuaj Margin dhe më pas klikoni [Transfer now]. Kufiri juaj i huamarrjes bazohet në fondet në portofolin tuaj Margin.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Hapi 3: Huaja

Pas transferimit të argumenteve në portofolin tuaj të Marzhit, tani mund t'i përdorni tokenat si kolateral për të marrë hua.

Klikoni [Kredi] nën modalitetin [Normal] . Sistemi do të shfaqë shumën e disponueshme për huazim bazuar në kolateralin. Përdoruesit mund të aplikojnë shumën e kredisë sipas nevojave të tyre.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Shuma minimale e kredisë dhe norma e interesit për orë do të shfaqen gjithashtu në sistem për referencë të lehtë. Plotësoni sasinë që dëshironi të huazoni dhe klikoni "Kredi".
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Hapi 4: Tregtimi i marzhit (Bli/Long ose Shit Short)

Përdoruesit mund të fillojnë Tregtimin e Marzhit sapo kredia të jetë e suksesshme. Ja çfarë do të thotë Blej/Gjatë dhe Shit/Short:

Bli/Gjatë

Të blesh gjatë në Tregtimin e Marzhit do të thotë të presësh një treg rritës në të ardhmen e afërt për të blerë me çmim të ulët dhe për të shitur lartë, ndërkohë që shlyen kredinë. Nëse çmimi i BTC pritet të rritet, ju mund të zgjidhni të huazoni USDT për të blerë BTC me një çmim të ulët dhe për ta shitur atë me një çmim të lartë në të ardhmen.

Përdoruesit mund të zgjedhin midis Limit, Market ose Stop-Limit në modalitetin [ Normal ] ose [ Auto ] për të blerë/gjatë BTC.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Kur çmimi i BTC shkon deri në çmimin e pritur, përdoruesi mund të shesë/shkurt BTC duke përdorur Limit, Market ose Stop-Limit.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Shitet / Shkurt

Shitja e shkurtër në Tregtimin e Marzhit do të thotë të presësh që një treg me rënie në të ardhmen e afërt të shitet lart dhe të blesh me çmim të ulët, ndërkohë që shlyen kredinë. Nëse çmimi aktual i BTC është 40,000 USDT dhe pritet të bjerë, ju mund të zgjidhni të shkurtoni duke marrë hua BTC.

Përdoruesit mund të zgjedhin midis Limit, Market ose Stop-Limit në modalitetin [Normal] ose [Auto] për të shitur/shkurtuar BTC.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Kur çmimi i BTC zbret në çmimin e pritur, përdoruesit mund të blejnë BTC me një çmim më të ulët në Margin Trading për të shlyer kredinë dhe interesin.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Hapi 5: Aplikoni për shlyerje

Përdoruesit mund të vazhdojnë me shlyerjen duke klikuar [Asets - Account] - [Margin account] . Kërkoni argumentet për të cilat keni aplikuar hua (BTC, në këtë rast) dhe klikoni [ Ripagim]. Zgjidhni porosinë që dëshironi të shlyeni, shënoni shumën për shlyerje dhe klikoni [ Ripagim ] për të vazhduar. Nëse ka një shumë të pamjaftueshme për shlyerje, përdoruesit duhet të transferojnë argumentet e kërkuara në llogarinë e tyre të Marzhit për të kryer shlyerjen në kohë.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC

Udhëzues për veçorinë e modalitetit automatik në tregtimin e marzhit

MEXC gjithashtu ofron Margin Trading në modalitetin Auto për të thjeshtuar proceset e tregtimit dhe për të përmirësuar përvojën e përdoruesve.

1. Kredia dhe Shlyerja

Duke zgjedhur modalitetin Automatik në Tregtimin e Marzhit, përdoruesit nuk kanë nevojë të huazojnë ose të paguajnë manualisht. Sistemi do të gjykojë nëse përdoruesi ka nevojë për një kredi bazuar në asetin në dispozicion dhe shumën e porosisë. Nëse shuma e porosisë është më e madhe se aktivet e disponueshme të përdoruesve, sistemi do të kryejë një kredi automatikisht dhe interesi do të llogaritet menjëherë. Kur porosia anulohet ose plotësohet pjesërisht, sistemi do ta shlyejë kredinë automatikisht për të shmangur interesin e krijuar nga kredia e papunë.

2. Shuma/Kuota e disponueshme

Në modalitetin Automatik, sistemi do të shfaqë shumën e disponueshme për përdoruesit bazuar në levën e zgjedhur dhe aktivin e përdoruesve në llogarinë Marzh (Shuma e disponueshme = aktive neto + Shuma maksimale e kredisë).
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
3. Hua

e papaguar Nëse përdoruesi ka një kredi të papaguar, sistemi fillimisht do të shlyejë interesin dhe më pas shumën e kredisë kur përdoruesi të transferojë aktivin përkatës në llogarinë e marzhit. Përdoruesit do të duhet të shlyejnë kredinë e papaguar për të qenë në gjendje të ndryshojnë mënyrat e tregtimit.


Urdhri Stop-Limit në Tregtimin e Marzhit


Çfarë është porosia Stop-Limit në Tregtimin e Marzhit?

Urdhri Stop-Limit i lejon tregtarët të kombinojnë një urdhër limit dhe një urdhër të ndalimit të humbjes për të zbutur rreziqet duke specifikuar shumën minimale të fitimit ose humbjen maksimale që ata janë të gatshëm të pranojnë. Përdoruesit mund të fillojnë duke vendosur një çmim ndalimi dhe një çmim limit. Kur të arrihet çmimi i aktivizimit, sistemi do të bëjë automatikisht porosinë edhe kur të keni dalë nga llogaria.

Parametrat

Çmimi i aktivizimit: Kur token të arrijë çmimin e aktivizimit, porosia do të vendoset automatikisht në çmimin Limit me shumën e paracaktuar.

Çmimi: Çmimi për blerje/shitje

Sasia: Shuma e blerjes/shitjes në porosi

Shënim: Nëse ka një luhatje të madhe tregu kur përdoruesit tregtojnë në modalitetin Auto, kredia e disponueshme do të ndryshohet. Kjo mund të çojë në dështimin e urdhrit të ndalimit të kufirit.


Për shembull:

Çmimi i tregut i EOS tani është më i lartë se 2.5 USDT. Përdoruesi A beson se çmimi 2.5 USDT është një linjë e rëndësishme mbështetëse. Pra, Përdoruesi A mendon nëse çmimi i EOS bie nën çmimin, ai mund të aplikojë për një kredi për të blerë EOS. Në këtë rast, Përdoruesi A mund të përdorë rendin e ndalimit të kufirit dhe të vendosë çmimet dhe shumën e aktivizimit paraprakisht. Me këtë funksion, Përdoruesi A nuk do të ketë nevojë të monitorojë në mënyrë aktive tregun.

Shënim: Nëse token ka përjetuar paqëndrueshmëri të madhe, urdhri i ndalimit të kufirit mund të dështojë të ekzekutohet.


Si të vendosni një porosi Stop-Limit?

1. Duke marrë si shembull skenarin e mësipërm: Në faqen e internetit të MEXCs, gjeni [Trade - Margin] në shiritin e menusë - Klikoni [Stop-Limit] në modalitetin e preferuar (Auto ose Normal)

2. Vendosni çmimin e aktivizimit në 2.7 USDT, Kufizoni çmimin si 2,5 USDT dhe shumën e blerjes prej 35. Më pas, klikoni "Bli". Pas vendosjes së porosisë Stop-Limit, statusi i porosisë mund të shihet nën ndërfaqen [Stop-Limit order] më poshtë.

3. Me arritjen e çmimit të fundit në çmimin e ndalimit, porosia mund të shihet në menynë "Limit".

Tregtimi i të ardhmes në MEXC


Udhëzues për tregtimin e kontaktit të përhershëm të margjinuar me monedhë【PC】


Hapi 1:

Identifikohu në https://www.mexc.io kliko "Derivativët" e ndjekur nga "Futures" për të hyrë në faqen e transaksionit.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Hapi 2:

Faqja e së ardhmes përmban një mori të dhënash rreth tregut. Ky është grafiku i çmimeve të çiftit tuaj të zgjedhur tregtar. Mund të kaloni midis pamjeve bazë, pro dhe të thellësisë duke klikuar opsionet në pjesën e sipërme djathtas të ekranit.

Informacioni rreth pozicioneve dhe porosive tuaja mund të shihet në fund të ekranit.

Libri i porosive ju jep informacion nëse brokerat e tjera blejnë dhe shesin, ndërsa seksioni i tregjeve të tregut ju jep informacion në lidhje me tregtitë e përfunduara së fundmi.

Më në fund, mund të vendosni një porosi në skajin e djathtë të ekranit.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Hapi 3:

Kontrata e përhershme e margjinuar me monedhë është një kontratë e përhershme e emërtuar në një lloj të caktuar aktivi dixhital. MEXC aktualisht ofron çifte tregtare BTC/USDT dhe ETH/USDT. Më shumë do të vijnë në të ardhmen. Këtu, ne do të blejmë BTC/USDT në një transaksion shembull.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Hapi 4:

Nëse nuk keni fonde të mjaftueshme, mund t'i transferoni asetet tuaja nga llogaria juaj Spot në llogarinë tuaj të kontratës duke klikuar "Transfer" në fund djathtas të ekranit. Nëse nuk keni fonde në llogarinë tuaj Spot, mund të kryeni blerjen e tokenave direkt me monedhën fiat.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Hapi 5:

Pasi llogaria juaj e kontratës të ketë fondet e kërkuara, ju mund të vendosni porosinë tuaj limit duke vendosur çmimin dhe numrin e kontratave që dëshironi të blini. Më pas mund të klikoni “Ble/Long” ose “Shit/Short” për të përfunduar porosinë tuaj.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Hapi 6:


Ju mund të aplikoni sasi të ndryshme levash në çifte të ndryshme tregtare. MEXC mbështet deri në 125x levë. Leva juaj maksimale e lejueshme varet nga marzhi fillestar dhe marzhi i mirëmbajtjes, i cili përcakton fondet e nevojshme për të hapur fillimisht dhe më pas për të mbajtur një pozicion.

Ju mund të ndryshoni levën e pozicionit tuaj të gjatë dhe të shkurtër në modalitetin e marzhit kryq. Ja si mund ta bëni.

Për shembull, pozicioni i gjatë është 20x, dhe pozicioni i shkurtër është 100x. Për të ulur rrezikun e mbrojtjes së gjatë dhe të shkurtër, tregtari planifikon të rregullojë levën nga 100x në 20x.

Ju lutemi, klikoni "Short 100X" dhe rregulloni levën në 20x të planifikuar dhe më pas klikoni "OK". Atëherë leva e pozicionit tani është reduktuar në 20x.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Hapi 7:

MEXC mbështet dy mënyra të ndryshme të marzhit për të akomoduar strategji të ndryshme tregtare. Ato janë modaliteti i kufirit të kryqëzuar dhe modaliteti i marzhit të izoluar.

Modaliteti

i marzhit të kryqëzuar Në modalitetin e marzhit të kryqëzuar, marzhi ndahet ndërmjet pozicioneve të hapura me të njëjtën kriptomonedhë shlyerjeje. Një pozicion do të tërheqë më shumë diferencë nga bilanci total i llogarisë së kriptomonedhës përkatëse për të shmangur likuidimin. Çdo PnL e realizuar mund të përdoret për të rritur marzhin në një pozicion humbës brenda të njëjtit lloj kriptomonedhe.

Marzhi

i izoluar Në modalitetin e marzhit të izoluar, marzhi i caktuar për një pozicion është i kufizuar në shumën fillestare të postuar.

Në rast likuidimi, tregtari humbet vetëm marzhin për atë pozicion specifik, duke lënë të paprekur bilancin e asaj kriptomonedhe specifike. Prandaj, modaliteti i marzhit të izoluar i lejon tregtarët të kufizojnë humbjet e tyre në marzhin fillestar dhe asgjë më shumë.

Kur jeni në modalitetin e marzhit të izoluar, mund të optimizoni spontanisht levën tuaj me anë të rrëshqitësit të levës.

Si parazgjedhje, të gjithë tregtarët fillojnë në modalitetin e marzhit të izoluar.

MEXC aktualisht lejon tregtarët të ndryshojnë nga modaliteti i marzhit të izoluar në modalitetin e marzhit të kryqëzuar në mes të një tregtie, por në drejtim të kundërt.

Hapi 8:

Ju mund të blini/të shkoni gjatë në një pozicion ose të shisni/shkurtoni një pozicion.

Një tregtar shkon gjatë kur ata parashikojnë një rritje çmimi në një kontratë, duke blerë me një çmim më të ulët dhe duke e shitur atë për një fitim në të ardhmen.

Një tregtar shkon shkurt kur ata parashikojnë një ulje çmimi, duke shitur me një çmim më të lartë në të tashmen dhe duke fituar diferencën kur e riblejnë atë në të ardhmen.

MEXC mbështet një sërë llojesh të ndryshme porosish për të akomoduar strategji të ndryshme tregtare. Më pas do të vazhdojmë të shpjegojmë llojet e ndryshme të porosive në dispozicion.

Llojet e rendit
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
i) Renditja kufitare

Përdoruesit mund të vendosin një çmim me të cilin janë të gatshëm të blejnë ose shesin, dhe ai porosi më pas plotësohet me atë çmim ose më mirë. Tregtarët përdorin këtë lloj porosie kur çmimi ka përparësi ndaj shpejtësisë. Nëse urdhri i tregtimit përputhet menjëherë me një urdhër tashmë në librin e porosive, ai heq likuiditetin dhe zbatohet tarifa e marrësit. Nëse porosia e tregtarit nuk përputhet menjëherë me një porosi tashmë në librin e porosive, ai shton likuiditet dhe zbatohet tarifa e prodhuesit.

ii) Urdhër

tregu Një urdhër tregu është një urdhër që duhet të ekzekutohet menjëherë me çmimet aktuale të tregut. Tregtarët përdorin këtë lloj porosie kur shpejtësia ka përparësi ndaj shpejtësisë. Urdhri i tregut mund të garantojë ekzekutimin e urdhrave, por çmimi i ekzekutimit mund të luhatet në bazë të kushteve të tregut.

iii) Urdhër Stop Limit

Një Porosi Limit do të vendoset kur tregu të arrijë Çmimin Tregtar. Kjo mund të përdoret për të ndaluar humbjen ose për të marrë fitim.

iv) Urdhri i menjëhershëm ose anulues (IOC)

Nëse porosia nuk mund të ekzekutohet plotësisht me çmimin e specifikuar, pjesa e mbetur e porosisë do të anulohet.

v) Urdhër nga tregu në kufi (MTL)

Një urdhër nga tregu në kufi (MTL) dorëzohet si një urdhër tregu për t'u ekzekutuar me çmimin më të mirë të tregut. Nëse porosia plotësohet vetëm pjesërisht, pjesa e mbetur e porosisë anulohet dhe ri-dorëzohet si urdhër limit me çmimin limit të barabartë me çmimin me të cilin është ekzekutuar pjesa e plotësuar e porosisë.

vi) Stop Loss/Take Profits

Ju mund të vendosni çmimet tuaja të fitimeve të marra/stop-limit kur hapni një pozicion.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Nëse keni nevojë të kryeni disa aritmetikë bazë gjatë tregtimit, mund të përdorni funksionin e dhënë llogaritës në platformën MEXC.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC

Tutorial i Tregtisë së Kontratës së Përhershme me Margjina Monedha【APP】

Hapi 1:

Hapni aplikacionin MEXC dhe trokitni lehtë mbi "Futures" në shiritin e navigimit në fund për të hyrë në ndërfaqen e tregtimit të kontratës. Tjetra, prekni këndin e sipërm të majtë për të zgjedhur kontratën tuaj. Këtu, ne do të përdorim BTC/USD të margjinuar me monedhë si shembull.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Hapi 2:

Ju mund të përdorni diagramin e linjës K ose artikujt tuaj të preferuar nga lart djathtas i ekranit. Ju gjithashtu mund të shikoni udhëzuesin dhe cilësime të tjera të ndryshme nga elipsi.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Hapi 3:

Kontrata e përhershme e margjinuar me monedhë është një kontratë e përhershme e emërtuar në një lloj të caktuar aktivi dixhital. MEXC aktualisht ofron çifte tregtare BTC/USD dhe ETH/USDT. Më shumë do të vijnë në të ardhmen.

Hapi 4:

Nëse nuk keni fonde të mjaftueshme, mund t'i transferoni asetet tuaja nga llogaria juaj Spot në llogarinë tuaj të kontratës duke klikuar "Transfer" në fund djathtas të ekranit. Nëse nuk keni fonde në llogarinë tuaj Spot, mund të kryeni blerjen e tokenave direkt me monedhën fiat.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Hapi 5:

Pasi llogaria juaj e kontratës të ketë fondet e kërkuara, ju mund të vendosni porosinë tuaj limit duke vendosur çmimin dhe numrin e kontratave që dëshironi të blini. Më pas mund të klikoni “Ble/Long” ose “Shit/Short” për të përfunduar porosinë tuaj.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Hapi 6:

Ju mund të aplikoni sasi të ndryshme levash në çifte të ndryshme tregtare. MEXC mbështet deri në 125x levë. Leva juaj maksimale e lejueshme varet nga marzhi fillestar dhe marzhi i mirëmbajtjes, i cili përcakton fondet e nevojshme për të hapur fillimisht dhe më pas për të mbajtur një pozicion.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Ju mund të ndryshoni levën e pozicionit tuaj të gjatë dhe të shkurtër në modalitetin e marzhit kryq. Për shembull, pozicioni i gjatë është 20x, dhe pozicioni i shkurtër është 100x. Për të ulur rrezikun e mbrojtjes së gjatë dhe të shkurtër, tregtari planifikon të rregullojë levën nga 100x në 20x.

Ju lutemi, klikoni "Short 100X" dhe rregulloni levën në 20x të planifikuar dhe më pas klikoni "OK". Atëherë leva e pozicionit tani është reduktuar në 20x.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Hapi 7:

MEXC mbështet dy mënyra të ndryshme të marzhit për të akomoduar strategji të ndryshme tregtare. Ato janë modaliteti i kufirit të kryqëzuar dhe modaliteti i marzhit të izoluar.

Modaliteti

i marzhit të kryqëzuar Në modalitetin e marzhit të kryqëzuar, marzhi ndahet ndërmjet pozicioneve të hapura me të njëjtën kriptomonedhë shlyerjeje. Një pozicion do të tërheqë më shumë diferencë nga bilanci total i llogarisë së kriptomonedhës përkatëse për të shmangur likuidimin. Çdo PnL e realizuar mund të përdoret për të rritur marzhin në një pozicion humbës brenda të njëjtit lloj kriptomonedhe.

Marzhi i izoluar

Në modalitetin e marzhit të izoluar, marzhi i caktuar për një pozicion është i kufizuar në shumën fillestare të postuar.

Në rast likuidimi, tregtari humbet vetëm marzhin për atë pozicion specifik, duke lënë të paprekur bilancin e asaj kriptomonedhe specifike. Prandaj, modaliteti i marzhit të izoluar i lejon tregtarët të kufizojnë humbjet e tyre në marzhin fillestar dhe asgjë më shumë. .

Kur jeni në modalitetin e marzhit të izoluar, mund të optimizoni spontanisht levën tuaj me anë të rrëshqitësit të levës.

Si parazgjedhje, të gjithë tregtarët fillojnë në modalitetin e marzhit të izoluar.

MEXC aktualisht lejon tregtarët të ndryshojnë nga modaliteti i marzhit të izoluar në modalitetin e marzhit të kryqëzuar në mes të një tregtie, por në drejtim të kundërt.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
Hapi 8:

Ju mund të blini/të shkoni gjatë në një pozicion ose të shisni/shkurtoni një pozicion.

Një tregtar shkon gjatë kur ata parashikojnë një rritje çmimi në një kontratë, duke blerë me një çmim më të ulët dhe duke e shitur atë për një fitim në të ardhmen.

Një tregtar shkon shkurt kur ata parashikojnë një ulje të çmimit, duke shitur me një çmim më të lartë në të tashmen dhe duke fituar diferencën kur ata e riblejnë kontratën në të ardhmen.

MEXC mbështet një sërë llojesh të ndryshme porosish për të akomoduar strategji të ndryshme tregtare. Më pas do të vazhdojmë të shpjegojmë llojet e ndryshme të porosive në dispozicion.


Porosia
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC
e kufirit


Përdoruesit mund të vendosin një çmim me të cilin janë të gatshëm të blejnë ose shesin, dhe ai porosi më pas plotësohet me atë çmim ose më mirë. Tregtarët përdorin këtë lloj porosie kur çmimi ka përparësi ndaj shpejtësisë. Nëse urdhri i tregtimit përputhet menjëherë me një urdhër tashmë në librin e porosive, ai heq likuiditetin dhe zbatohet tarifa e marrësit. Nëse porosia e tregtarit nuk përputhet menjëherë me një porosi tashmë në librin e porosive, ai shton likuiditet dhe zbatohet tarifa e prodhuesit.

Urdhri

i tregut Një urdhër tregu është një urdhër që duhet të ekzekutohet menjëherë me çmimet aktuale të tregut. Tregtarët përdorin këtë lloj porosie kur shpejtësia ka përparësi ndaj shpejtësisë. Urdhri i tregut mund të garantojë ekzekutimin e urdhrave, por çmimi i ekzekutimit mund të luhatet në bazë të kushteve të tregut.

Urdhri Stop Limit

Një Porosi Limit do të vendoset kur tregu të arrijë Çmimin Tregtar. Kjo mund të përdoret për të ndaluar humbjen ose për të marrë fitim.

Urdhri Stop Market

Një urdhër ndalimi i tregut është një urdhër që mund të përdoret për të marrë fitime ose për të ndaluar humbjet. Ato bëhen të gjalla kur çmimi i tregut i një produkti arrin një çmim të caktuar ndalimi dhe më pas ekzekutohet si urdhër tregu.

Përmbushja e porosisë:

Porositë ose plotësohen plotësisht me çmimin e porosisë (ose më mirë) ose anulohen plotësisht. Transaksionet e pjesshme nuk lejohen.

Nëse keni nevojë të kryeni disa aritmetikë bazë gjatë tregtimit, mund të përdorni funksionin e dhënë llogaritës në platformën MEXC.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Crypto në MEXC

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Spot Trading


1. Pse nuk mund të fus shumën e blerjes/shitjes?

Ju lutemi sigurohuni që të keni një shumë të mjaftueshme në llogarinë tuaj. Nëse shuma është e pamjaftueshme, nuk mund të shijoni transaksionin.


2. Bleva vetëm USDT, pse nuk mund të tregtoj?

USDT që blini në tregtimin fiat do të futet në llogarinë tuaj fiat, ju duhet t'i transferoni ato në llogarinë tuaj spot përpara se të tregtoni.


3. Ku mund t'i shoh të dhënat e mia të transaksioneve?

Regjistrimi i transaksionit tuaj mund të shihet në "Urdhërat"-"Urdhërat Valutore"-"Urdhërat Historike".


4. Pse nuk mund t'i shoh të gjitha të dhënat e mia të transaksioneve?

Aktualisht, ju mund të shihni të dhënat tuaja të transaksioneve vetëm për gati një muaj në llogarinë tuaj. Nëse keni nevojë të kërkoni më shumë regjistrime transaksionesh, ju lutemi paraqisni një aplikim përmes shërbimit të klientit në internet dhe ne do ta dërgojmë në kutinë tuaj postare të regjistruar brenda rreth 3 ditësh pune.


5. Pse rekordi im i transaksionit është i ndryshëm nga regjistri im i porosisë?

Transaksioni zakonisht ndahet në shumë transaksione të pjesshme, ju lutemi kontrolloni shumën totale, duhet të jetë e njëjtë me shumën që keni vendosur.


6. A ekziston një metodë e porosisë së tregut për tregtimin e monedhës?

Aktualisht, ne nuk kemi një urdhër në pritje të bazuar në treg për tregtimin e monedhës dhe të gjithë kërkojnë që ju të vendosni manualisht çmimin dhe sasinë për porositë në pritje.


7. Çfarë është zona e inovacionit?

Shenjat në zonën e inovacionit shpesh i përkasin një kategorie me luhatje relativisht të mëdha të çmimeve. Krahasuar me tregun kryesor, produktet në zonën e inovacionit janë gjithashtu më të rrezikshëm dhe kërkojnë një funksionim të kujdesshëm. Vlen të përmendet se argumentet në zonën e inovacionit janë të kufizuara në kohë dhe jo të papërshtatshme. Nëse argumentet në zonën e inovacionit kthehen në luhatje normale, është e mundur të kaloni në tabelën kryesore për tregtim në një fazë të mëvonshme pas rikthimit të vëllimit. Njoftim njoftimi.


8. Si duhet të shtoj çiftet e mia tregtare të përdorura shpesh?

Mund të kërkoni për shenjën që dëshironi në shiritin e kërkimit në të djathtë dhe klikoni "☆" pranë për të shtuar një të preferuar.


9. Si duhet ta lexoj hyrjen e këtij projekti?

Në faqen e internetit, mund të klikoni në çiftin e transaksionit në anën e majtë të faqes për të kontrolluar "të dhënat XXX" më poshtë, dhe në terminalin celular, mund të klikoni në çiftin e transaksionit dhe të shikoni hyrjen në "detajet e monedhës". " në faqen rënëse.


10. Pse rritet përqindja në linjën ditore dhe rënia në Kline?

Sepse ndryshimi i përqindjes në linjën ditore llogaritet me 0 pikë, dhe Kline në linjën ditore përditësohet me 8 pikë.


11. A mundet ndërfaqja e tregtimit të aplikacioneve të vendosë parametrat e treguesve teknikë?

Vendosja e parametrave të treguesve teknikë në anën e aplikacionit është në zhvillim e sipër, ndaj qëndroni të sintonizuar.


12. Si duhet zgjedhur mesatarja lëvizëse në ueb?

Mund të klikoni "⚙" në ndërfaqen e tregtimit të tregut dhe butonin "Treguesi" pranë tij për të bërë një përzgjedhje.


13. Si të vendosni modalitetin e natës në ndërfaqen e aplikacionit celular?

Mund të klikoni mbi avatarin në këndin e sipërm të majtë për të hyrë në ndërfaqen "Im" dhe për të aktivizuar modalitetin e natës pranë butonit "⚙".


14. A mundet shkëmbimi të vendosë të kuqe dhe jeshile?

Faqja e internetit mund të vendoset të shkojë lart e poshtë, klikoni butonin "⚙" në ndërfaqen e tregtimit për ta vendosur.


15. Kur llogaritet vëllimi ditor i tregtimit të MEXC?

Fillon në orën 16:00 (UTC) çdo ditë.


16. Kur filloi të llogaritet rritja ose ulja e MEXC?

Fillon në orën 16:00 (UTC) çdo ditë.


17.

Përditësohet çdo ditë në orën 00:00 (UTC).
Thank you for rating.
PËRGJIGJE NJË KOMENT Anulo përgjigjen
Ju lutemi shkruani emrin tuaj!
Ju lutemi shkruani një adresë të saktë emaili!
Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Kërkohet fusha g-recaptcha!
Lini një koment
Ju lutemi shkruani emrin tuaj!
Ju lutemi shkruani një adresë të saktë emaili!
Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Kërkohet fusha g-recaptcha!