Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC

Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
Навигацијата низ сеопфатните Често поставувани прашања (ЧПП) на MEXC е јасен процес дизајниран да им обезбеди на корисниците брзи и информативни одговори на вообичаените прашања. Следете ги овие чекори за да пристапите до ЧПП:

Сметка

Не може да се прими СМС код за потврда на MEXC

Ако не можете да го добиете кодот за потврда на СМС на вашиот мобилен телефон, тоа може да се должи на причините наведени подолу. Следете ги соодветните упатства и обидете се повторно да го добиете кодот за потврда.

Причина 1: СМС услугите за мобилни броеви не може да се обезбедат бидејќи MEXC не нуди услуга во вашата земја или регион.

Причина 2: Доколку имате инсталирано безбедносен софтвер на вашиот мобилен телефон, можно е софтверот да ја пресретнал и блокирал СМС-пораката.
 • Решение : отворете го вашиот мобилен безбедносен софтвер и привремено оневозможете го блокирањето, а потоа обидете се повторно да го добиете кодот за потврда.

Причина 3: Проблеми со вашиот мобилен оператор, т.е. застој на портата на SMS или други абнормалности.
 • Решение : Кога портата за СМС на вашиот мобилен оператор е пренатрупана или има абнормалности, тоа може да предизвика одложување или губење на испратените пораки. Контактирајте со вашиот мобилен оператор за да ја потврдите ситуацијата или обидете се повторно подоцна за да го добиете кодот за потврда.

Причина 4: Премногу брзо беа побарани кодови за потврда на СМС.
 • Решение : кликнувањето на копчето за испраќање на СМС-кодот за потврда премногу пати последователно може да влијае на вашата способност да го примате кодот за потврда. Ве молиме почекајте некое време и обидете се повторно подоцна.

Причина 5: Слаб или никаков сигнал на вашата моментална локација.
 • Решение : Ако не можете да примате СМС или имате одложување во примањето СМС, тоа е веројатно поради слаб или никаков сигнал. Обидете се повторно на локација со подобра јачина на сигналот.

Други проблеми:
исклучената мобилна услуга поради недостиг на плаќање, целосно складирање на телефонот, потврдата за СМС означена како спам и други ситуации, исто така, може да ве спречат да добивате кодови за потврда на СМС.

Забелешка:
ако сè уште не можете да добивате кодови за потврда на СМС откако ќе ги пробате горенаведените решенија, можно е да сте го ставиле на црната листа на испраќачот на СМС. Во овој случај, контактирајте ја услугата за корисници преку Интернет за помош.


Што да направите ако не ја добивате е-поштата од MEXC?

Ако не сте ја добиле е-поштата, ве молиме обидете се со следниве методи:
 1. Осигурете се дека сте ја внеле точната адреса на е-пошта кога се регистрирате;
 2. Проверете ја вашата папка за спам или други папки;
 3. Проверете дали е-пораките се испраќаат и примаат правилно на крајот на клиентот за е-пошта;
 4. Обидете се да користите е-пошта од мејнстрим провајдер како што се Gmail и Outlook;
 5. Проверете го вашето сандаче повторно подоцна, бидејќи може да има доцнење на мрежата. Кодот за верификација важи 15 минути;
 6. Ако сè уште не ја примате е-поштата, можеби е блокирана. Од вас ќе се бара рачно да го ставите доменот на е-пошта MEXC пред да се обидете повторно да ја примите е-поштата.

Ве молиме наведете ги следните испраќачи (бела листа на домен за е-пошта):

Бела листа за име на домен:
 • mexc.врска
 • mexc.sg
 • mexc.com

Бела листа за адреса на е-пошта: Забелешка : Откако ќе се завршат поставките за белата листа, почекајте 10 минути пред да се обидете да го примите кодот за потврда на е-поштата, бидејќи може да потрае некое време за да стапи на сила белата листа за одредени даватели на услуги за е-пошта.


Како да се подобри безбедноста на сметката MEXC

1. Поставки за лозинка: Ве молиме поставете сложена и единствена лозинка. За безбедносни цели, погрижете се да користите лозинка со најмалку 10 знаци, вклучувајќи најмалку една голема и мала буква, еден број и еден посебен симбол. Избегнувајте користење очигледни обрасци или информации кои се лесно достапни за другите (на пр. вашето име, адреса на е-пошта, роденден, мобилен број итн.).

 • Формати на лозинки кои не ги препорачуваме: lihua, 123456, 123456abc, test123, abc123
 • Препорачани формати на лозинки: Q@ng3532!, iehig4g@#1, QQWwfe@242!

2. Промена на лозинки: Ви препорачуваме редовно да ја менувате лозинката за да ја подобрите безбедноста на вашата сметка. Најдобро е да ја менувате лозинката на секои три месеци и секој пат да користите сосема друга лозинка. За побезбедно и поудобно управување со лозинка, ви препорачуваме да користите управувач со лозинки како што се „1Password“ или „LastPass“.

 • Покрај тоа, ве молиме чувајте ги вашите лозинки строго доверливи и не ги откривајте на други лица. Персоналот на MEXC никогаш нема да ја побара вашата лозинка под никакви околности.

3. Дво-факторна автентикација (2FA)
Поврзување на Google Authenticator: Google Authenticator е динамична алатка за лозинка лансирана од Google. Од вас се бара да го користите вашиот мобилен телефон за да го скенирате бар-кодот обезбеден од MEXC или да го внесете клучот. Откако ќе се додаде, на секои 30 секунди ќе се генерира важечки 6-цифрен код за автентикација на автентикаторот. По успешно поврзување, треба да го внесете или залепите 6-цифрениот код за автентикација што се прикажува на Google Authenticator секогаш кога ќе се најавите на MEXC.

Поврзување на MEXC Authenticator: може да го преземете и користите MEXC Authenticator на App Store или Google Play за да ја подобрите безбедноста на вашата сметка.

4. Пазете
се од фишинг. Персоналот на MEXC никогаш нема да ве праша за лозинка, СМС или кодови за потврда на е-пошта или шифри на Google Authenticator.

Што е автентикација со два фактори?

Дво-факторна автентикација (2FA) е дополнителен безбедносен слој за верификацијата на е-пошта и лозинката на вашата сметка. Со вклучено 2FA, ќе мора да го дадете кодот 2FA при извршување на одредени дејства на платформата MEXC.

Како функционира TOTP?

MEXC користи временска еднократна лозинка (TOTP) за автентикација со два фактори, таа вклучува генерирање на привремен, единствен еднократен 6-цифрен код* кој важи само 30 секунди. Ќе треба да го внесете овој код за да извршите дејства што влијаат на вашите средства или лични информации на платформата.

*Ве молиме имајте на ум дека кодот треба да се состои само од бројки.

Како да поставите Google Authenticator

1. Најавете се на официјалната веб-страница на MEXC, кликнете на иконата [Profile] и изберете [Security].
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC

2. Изберете MEXC/Google Authenticator за поставување.
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
3. Инсталирајте ја апликацијата за автентикатор.

Ако користите уред со iOS, пристапете до App Store и лоцирајте го „Google Authenticator“ или „MEXC Authenticator“ за преземање.

За корисниците на Android, посетете ја Google Play и пронајдете „Google Authenticator“ или „MEXC Authenticator“ за инсталирање.

4. Стартувајте ја преземената апликација за автентикатор и скенирајте го QR-кодот прикажан на страницата или рачно копирајте го клучот и залепете го во апликацијата за да генерирате кодови за потврда.
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC5. Кликнете на [Get Code] и внесете ја 6-цифрената шифра што е испратена на вашата е-пошта и кодот на Authenticator. Кликнете на [Поднеси] за да го завршите процесот.
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC

Верификација

Како да се заврши проверката на идентитетот? Чекор-по-чекор водич

Примарен KYC на MEXC (веб-страница)

1. Најавете се на вашата сметка на MEXC. Поставете го курсорот на иконата на профилот во горниот десен агол и кликнете на [Идентификација]. Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
2. Започнете со Primary KYC и кликнете [Verify]. Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
3. Изберете ја вашата земја, внесете го целосното правно име, изберете го типот на лична карта, датумот на раѓање, поставете фотографии од вашиот тип на лична карта и кликнете на [Поднеси за преглед].
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
4. По верификацијата, ќе видите дека вашата потврда е предмет на преглед, почекајте ја е-поштата за потврда или пристапете до вашиот профил за да го проверите статусот на KYC.
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
Забелешка
Форматот на датотеката со слика мора да биде JPG, JPEG или PNG, големината на датотеката не смее да надмине 5 MB. Лицето треба да биде јасно видливо! Белешката треба да биде јасно читлива! Пасошот треба да биде јасно читлив.

Примарен KYC на MEXC (апликација)

1. Отворете ја вашата апликација MEXC, допрете на иконата [Profile] и изберете [Verify].
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC

2. Изберете [Primary KYC] и допрете [Verify] .
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
3. Изберете ја вашата земја за издавање документи
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
4. Пополнете ги сите информации подолу и допрете [Поднеси].
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC

5. Поставете фотографија од избраниот документ и допрете [Поднеси].
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
6.По верификацијата, ќе видите дека вашата верификација се разгледува, почекајте ја е-поштата за потврда или пристапете до вашиот профил за да го проверите статусот на KYC
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC

Напредно KYC на MEXC (веб-страница)

1. Најавете се на вашата сметка на MEXC. Поставете го курсорот на иконата на профилот во горниот десен агол и кликнете на [Идентификација]. Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC2. Изберете [Advanced KYC] , кликнете на [Verify] .Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC

3. Изберете ја земјата на издавање на вашиот документ и типот на лична карта, а потоа кликнете [Потврди].
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
4. Следете ги чекорите за потврда и кликнете [ПРОДОЛЖИ].
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
5. Следно, поставете ја и земете ја вашата фотографија од типот на лична карта на рамката за да продолжите.
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
6. Следно, почнете да го правите вашето селфи со кликнување на [I'm READY].
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
7. На крајот, проверете ги информациите за вашиот документ, а потоа кликнете [NEXT].
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
8. После тоа, вашата апликација е поднесена.

Можете да го проверите вашиот статус со кликнување на [Проверете ги резултатите од прегледот].
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC

Напредно KYC на MEXC (апликација)

1. Отворете ја вашата апликација MEXC, допрете на иконата [Profile] и изберете [Verify].
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC

2. Изберете [Advanced KYC] и допрете [Verify] .
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
3. Изберете ја вашата земја за издавање документи
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
4. Изберете го типот на лична карта и допрете [Продолжи].
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC

5. Продолжете со процесот со допирање на [Продолжи].
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
6. Фотографирајте ја вашата лична карта за да продолжите.
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
7. Проверете дали се видливи сите информации на вашата фотографија и допрете [Document is readable].

Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
8. Следно, направете селфи со ставање на лицето во рамката за да го завршите процесот.
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
9. После тоа, вашата верификација се разгледува. Почекајте ја е-поштата за потврда или пристапете до вашиот профил за да го проверите статусот на KYC.
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC

Не може да се постави фотографија за време на KYC Verification

Ако наидете на потешкотии при прикачување фотографии или примите порака за грешка за време на процесот на KYC, ве молиме земете ги во предвид следните точки за проверка:
 1. Проверете дали форматот на сликата е JPG, JPEG или PNG.
 2. Потврдете дека големината на сликата е под 5 MB.
 3. Користете важечка и оригинална лична карта, како лична лична карта, возачка дозвола или пасош.
 4. Вашата важечка лична карта мора да припаѓа на граѓанин на земја која дозволува неограничено тргување, како што е наведено во „II. Политика за познавајте го вашиот клиент и спречување перење пари“ - „Надзор на трговија“ во Договорот за корисници на MEXC.
 5. Ако вашиот поднесок ги исполнува сите горенаведени критериуми, но потврдата за KYC останува нецелосна, тоа може да се должи на привремен проблем со мрежата. Ве молиме следете ги овие чекори за решавање:
 • Почекајте некое време пред повторно да ја поднесете апликацијата.
 • Исчистете го кешот во вашиот прелистувач и терминал.
 • Поднесете ја апликацијата преку веб-страницата или апликацијата.
 • Обидете се да користите различни прелистувачи за поднесување.
 • Проверете дали вашата апликација е ажурирана на најновата верзија.
Ако проблемот продолжи по отстранувањето на проблеми, љубезно направете слика од екранот на пораката за грешка на интерфејсот KYC и испратете ја до нашата служба за корисници за потврда. Ќе го решиме проблемот веднаш и ќе го подобриме релевантниот интерфејс за да ви обезбедиме подобрена услуга. Ја цениме вашата соработка и поддршка.

Вообичаени грешки за време на напредниот KYC процес

 • Снимањето нејасни, заматени или нецелосни фотографии може да резултира со неуспешна Напредна KYC потврда. Кога вршите препознавање лице, отстранете ја капата (ако е применливо) и свртете се директно кон камерата.
 • Напредниот KYC е поврзан со база на податоци за јавна безбедност од трета страна и системот врши автоматска проверка, која не може рачно да се отфрли. Ако имате посебни околности, како што се промени во документите за престој или идентитет, кои ја спречуваат автентичноста, ве молиме контактирајте ја службата за корисници преку Интернет за совет.
 • Секоја сметка може да врши Advanced KYC само до три пати на ден. Ве молиме проверете ја комплетноста и точноста на поставените информации.
 • Ако не се дадени дозволи за камерата за апликацијата, нема да можете да фотографирате документ за лична идентификација или да вршите препознавање лице.

Како да аплицирате и потврдите за сметка на институцијата

За да аплицирате за сметка на институцијата, ве молиме следете го чекор-по-чекор водичот подолу:

1. Најавете се на вашата сметка на MEXC и одете на [Профил] - [Идентификација].

Кликнете на [Префрли на институционална верификација] .
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
2. Подгответе ги следните документи што се наведени подолу и кликнете на [Verify Now].
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC3. Пополнете ја страницата „ Пополнување податоци “ со обезбедување на сеопфатни детали, вклучувајќи институционални информации, регистрираната адреса на вашата компанија и нејзината оперативна адреса. Откако ќе се пополнат информациите, продолжете со кликнување на [Продолжи] за да преминете во делот за информации за членовите.
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
4. Одете до страницата „Информации за членови“ , каде што треба да внесете суштински детали за авторот на компанијата, поединци кои имаат значајни улоги во управувањето или насочувањето на ентитетот и информации за крајниот корисник. Откако ќе ги пополните бараните информации, продолжете со кликнување на копчето [Продолжи] .
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC5. Продолжете на страницата „ Подигни датотеки “, каде што можете да ги поднесете документите подготвени претходно за процесот на институционална верификација. Поставете ги потребните датотеки и внимателно разгледајте ја изјавата. Откако ќе го потврдите вашиот договор со штиклирање на полето „Целосно се согласувам со оваа изјава“, кликнете на [Поднеси ] за да го завршите процесот.
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
6. После тоа, вашата апликација е успешно поднесена. Ве молиме трпеливо почекајте да направиме преглед.

Депозит

Што е ознака или мем, и зошто треба да го внесам при депонирање крипто?

Ознака или белешка е единствен идентификатор доделен на секоја сметка за идентификување на депозит и кредитирање на соодветната сметка. Кога депонирате одредени крипто, како што се BNB, XEM, XLM, XRP, KAVA, ATOM, BAND, EOS итн., треба да ја внесете соодветната ознака или белешка за таа успешно да се кредитира.

Како да ја проверам мојата историја на трансакции?

1. Најавете се на вашата сметка на MEXC, кликнете на [Wallets] и изберете [Transaction History] .
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
2. Од тука можете да го проверите статусот на вашиот депозит или повлекување.
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC


Причини за некредитирани депозити

1. Недоволен број блок потврди за нормален депозит

Во нормални околности, секој крипто бара одреден број потврди за блок пред да може да се депонира износот на трансферот на вашата MEXC сметка. За да го проверите потребниот број потврди за блокови, ве молиме одете на страницата за депозит на соодветната крипто.

2. Правење депозит на ненаведена крипто

Ве молиме проверете дали криптовалутата што имате намера да ја депонирате на платформата MEXC се совпаѓа со поддржаните криптовалути. Потврдете го целосното име на крипто или неговата адреса на договорот за да спречите какви било несогласувања. Доколку се откријат недоследности, депозитот може да не се кредитира на вашата сметка. Во такви случаи, поднесете Погрешно барање за наплата на депозит за помош од техничкиот тим при обработката на враќањето.

3. Депонирање преку неподдржан метод на паметни договори

Во моментов, некои криптовалути не можат да се депонираат на платформата MEXC користејќи го методот на паметен договор. Депозитите направени преку паметни договори нема да се одразат на вашата сметка на MEXC. Бидејќи одредени трансфери на паметни договори бараат рачна обработка, ве молиме веднаш да контактирате со услугата за корисници преку Интернет за да го поднесете вашето барање за помош.

4. Депонирање на погрешна крипто-адреса или избирање погрешна мрежа за депозити

Погрижете се точно да ја внесете адресата за депозит и да ја избравте точната мрежа за депозит пред да започнете со депозит. Неуспехот да се стори тоа може да резултира со тоа што средствата не се кредитираат. Во такво сценарио, љубезно поднесете [Погрешна апликација за враќање на депозитот] за техничкиот тим за да ја олесни обработката на враќањето.

Тргување

Што е наредба за ограничување на стоп?

Налогот за стоп-лимит е специфичен тип на налог за ограничување што се користи за тргување со финансиски средства. Тоа вклучува поставување и стоп цена и гранична цена. Откако ќе се достигне стоп-цената, нарачката се активира и се става лимит нарачка на пазарот. Последователно, кога пазарот ќе ја достигне одредената гранична цена, нарачката се извршува.

Еве како функционира:

 • Стоп цена: Ова е цената по која се активира нарачката за стоп-лимит. Кога цената на средството ќе ја достигне оваа стоп цена, нарачката станува активна, а нарачката за ограничување се додава во книгата на нарачки.
 • Ограничена цена: Граничната цена е одредената цена или потенцијално подобрата по која е наменета да се изврши наредбата за стоп-лимит.

Препорачливо е да ја поставите цената за стоп малку повисока од граничната цена за нарачки за продажба. Оваа разлика во цената обезбедува безбедносна маржа помеѓу активирањето на нарачката и нејзиното исполнување. Спротивно на тоа, за нарачки за купување, поставувањето на стоп цена малку пониска од граничната цена помага да се минимизира ризикот од нарачката да не се изврши.

Важно е да се напомене дека штом пазарната цена ќе ја достигне граничната цена, нарачката се извршува како гранична наредба. Од клучно значење е соодветно поставување на стоп и гранични цени; ако лимитот за стоп-загуба е превисок или лимитот за преземање-профит е пренизок, нарачката може да не се пополни бидејќи пазарната цена може да не го достигне назначениот лимит.

Како да креирате налог за стоп-лимит

Како функционира нарачката за стоп-лимит?

Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC

Моменталната цена е 2.400 (А). Можете да ја поставите цената за застанување над моменталната цена, како што е 3.000 (B) или под моменталната цена, како што е 1.500 (C). Штом цената ќе се искачи до 3.000 (Б) или ќе падне на 1.500 (Ц), ќе се активира нарачката за стоп-лимит, а нарачката за ограничување автоматски ќе се стави во книгата на нарачки.


Забелешка

Граничната цена може да се постави над или под стоп цената и за нарачките за купување и за продажба. На пример, стоп-цената Б може да се постави заедно со долната гранична цена B1 или повисока гранична цена B2.

Нарачката за ограничување е неважечка пред да се активира цената за застанување, вклучително и кога граничната цена е достигната пред цената за застанување.

Кога ќе се достигне стоп-цената, тоа само покажува дека е активирана лимитната нарачка и ќе се достави до книгата за нарачки, наместо да се пополни лимитната нарачка веднаш. Лимитниот налог ќе се изврши според сопствените правила.

Како да поставите нарачка за стоп-лимит на MEXC?

1. Најавете се на вашата сметка на MEXC, кликнете и изберете [Spot]. Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
2. Изберете [Stop-limit], овде го земаме MX како пример.
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
3. Внесете ја цената на активирањето, граничната цена и износот на крипто што сакате да го купите. Кликнете на [Buy MX] за да ги потврдите деталите за трансакцијата.
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
Како да ги прегледам моите нарачки со ограничување за застанување?

Откако ќе ги поднесете нарачките, можете да скролувате надолу до дното, да ги прегледате и уредувате вашите нарачки со ограничување за застанување под [ Отворени нарачки ].
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
За да ги видите извршените или откажаните нарачки, одете во табулаторот [ Историја на нарачки ].

Што е Ограничен редослед

Лимитниот налог е инструкција за купување или продавање на средство по одредена гранична цена, која не се извршува веднаш како пазарна нарачка. Наместо тоа, граничниот налог се активира само ако пазарната цена ја достигне одредената гранична цена или ја надмине поволно. Ова им овозможува на трговците да се стремат кон специфични куповни или продажни цени различни од преовладувачката пазарна стапка.

На пример:

 • Ако поставите гранична нарачка за купување за 1 БТК на 60.000 УСД додека моменталната пазарна цена е 50.000 УСД, вашата нарачка веднаш ќе биде пополнета со преовладувачката пазарна стапка од 50.000 долари. Тоа е затоа што претставува поповолна цена од вашата одредена граница од 60.000 долари.

 • Слично на тоа, ако поставите нарачка за лимит за продажба за 1 БТК на 40.000 УСД кога моменталната пазарна цена е 50.000 УСД, вашата нарачка веднаш ќе се изврши со 50.000 УСД, бидејќи тоа е поповолна цена во споредба со одредената граница од 40.000 долари.

Накратко, граничните налози обезбедуваат стратешки начин за трговците да ја контролираат цената по која купуваат или продаваат средство, обезбедувајќи извршување на одредената граница или подобра цена на пазарот.
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC

Што е пазарен ред

Пазарен налог е вид на налог за тргување што се извршува веднаш по тековната пазарна цена. Кога ставате пазарна нарачка, таа се исполнува што е можно побрзо. Овој тип на нарачка може да се користи и за купување и за продажба на финансиски средства.

Кога ставате пазарна нарачка, имате можност да го одредите или количеството на средството што сакате да го купите или продадете, означено како [Износ], или вкупниот износ на средства што сакате да ги потрошите или примите од трансакцијата, означен како [ Вкупно] .

На пример, ако имате намера да купите одредена количина MX, можете директно да ја внесете сумата. Спротивно на тоа, ако имате за цел да стекнете одредена сума на MX со одредена сума на средства, како 10.000 USDT, можете да ја користите опцијата [Вкупно] за да поставите нарачка за купување. Оваа флексибилност им овозможува на трговците да извршуваат трансакции врз основа или на однапред одредена количина или на посакувана парична вредност.
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC

Што е нарачка „Еден-укина-друго“ (OCO).

Ограничен редослед и нарачка TP/SL се комбинираат во единствена нарачка OCO за поставување, позната како нарачка OCO (Еден-откажува-друго). Другата нарачка автоматски се откажува ако нарачката за ограничување е извршена или делумно извршена, или ако нарачката TP/SL е активирана. Кога една нарачка е рачно откажана, другата нарачка исто така се откажува во исто време.

Нарачките OCO можат да помогнат да се добијат подобри цени за извршување кога е обезбедено купување/продажба. Овој пристап на тргување може да го користат инвеститорите кои сакаат да постават лимит налог и нарачка TP/SL во исто време за време на самото тргување.

Нарачките OCO во моментов се поддржани само за неколку токени, особено за Bitcoin. Ќе го користиме Биткоин како илустрација:

да речеме дека сакате да купите Биткоин кога неговата цена ќе падне на 41.000 долари од сегашните 43.400 долари. Но, ако цената на Биткоинот продолжи да расте и мислите дека ќе продолжи да расте дури и откако ќе премине 45.000 долари, повеќе би сакале да можете да купите кога ќе достигне 45.500 долари.

Во делот „Spot“ на веб-страницата за тргување БТК, кликнете [ᐯ] веднаш до „Stop-limit“, потоа изберете [OCO]. Ставете 41.000 во полето „Limit“, 45.000 во полето „Trigger Price“ и 45.500 во полето „Цена“ во левиот дел. Потоа, за да ја поставите нарачката, внесете ја куповната цена во делот „Износ“ и изберете [Купи БТК] .

Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC

Како да ја видите мојата активност за тргување на место

Можете да ги видите вашите активности за тргување на самото место од панелот Нарачки и позиции на дното на интерфејсот за тргување. Едноставно префрлете се помеѓу картичките за да го проверите статусот на вашата отворена нарачка и претходно извршените нарачки.

1. Отворени нарачки

Под табулаторот [Open Orders] , можете да ги видите деталите за вашите отворени нарачки, вклучувајќи:
 • Трговски пар.
 • Датум на нарачка.
 • Вид на нарачка.
 • Страна.
 • Цена за нарачка.
 • Количина на нарачка.
 • Износот на нарачката.
 • Пополнети %.
 • Услови за активирање.
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
За да се прикажат само тековните отворени нарачки, штиклирајте го полето [Сокриј други парови] .
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC

2. Историја на нарачки

Историјата на нарачки прикажува запис од вашите пополнети и непополнети нарачки во одреден период. Можете да ги видите деталите за нарачката, вклучувајќи:
 • Трговски пар.
 • Датум на нарачка.
 • Вид на нарачка.
 • Страна.
 • Просечна пополнета цена.
 • Цена за нарачка.
 • Извршен.
 • Количина на нарачка.
 • Износ на нарачката.
 • Вкупна количина.
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC

3. Трговска историја

Историјата на трговија покажува запис од вашите пополнети нарачки во одреден период. Можете исто така да ги проверите надоместоците за трансакцијата и вашата улога (креатор на пазарот или преземач).

За да ја видите историјата на трговијата, користете ги филтрите за да ги приспособите датумите.
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC

Повлекување

Зошто не пристигна моето повлекување?

Трансферот на средства ги вклучува следните чекори:

 • Трансакција за повлекување иницирана од MEXC.
 • Потврда за блокчејн мрежата.
 • Депонирање на соодветната платформа.

Вообичаено, TxID (ID на трансакција) ќе се генерира во рок од 30-60 минути, што покажува дека нашата платформа успешно ја заврши операцијата за повлекување и дека трансакциите се во тек на блокчејнот.

Сепак, можеби ќе биде потребно извесно време за одредена трансакција да биде потврдена од блокчејнот, а подоцна и од соодветната платформа.

Поради можна преоптовареност на мрежата, може да има значително доцнење во обработката на вашата трансакција. Може да го користите ID на трансакцијата (TxID) за да го побарате статусот на трансферот со истражувач на блокчејн.

 • Ако истражувачот на блокчејн покаже дека трансакцијата е непотврдена, ве молиме почекајте процесот да се заврши.
 • Ако пребарувачот на блокчејн покаже дека трансакцијата е веќе потврдена, тоа значи дека вашите средства се успешно испратени од MEXC и не можеме да обезбедиме дополнителна помош за ова прашање. Ќе треба да го контактирате сопственикот или тимот за поддршка на целната адреса и да побарате дополнителна помош.


Важни упатства за повлекување криптовалути на платформата MEXC

 1. За крипто што поддржува повеќе синџири како USDT, ве молиме погрижете се да ја изберете соодветната мрежа кога поднесувате барања за повлекување.
 2. Ако крипто за повлекување бара МЕМО, погрижете се да го копирате точниот MEMO од платформата за примање и прецизно да го внесете. Во спротивно, средствата може да бидат изгубени по повлекувањето.
 3. Откако ќе ја внесете адресата, ако страницата покажува дека адресата е неважечка, ве молиме проверете ја адресата или контактирајте ја нашата онлајн служба за корисници за дополнителна помош.
 4. Надоместоците за повлекување варираат за секоја крипто и може да се видат по изборот на крипто на страницата за повлекување.
 5. Можете да го видите минималниот износ за повлекување и надоместоците за повлекување за соодветниот крипто на страницата за повлекување.


Како да го проверам статусот на трансакцијата на блокчејнот?

1. Најавете се на вашиот MEXC, кликнете на [Wallets] и изберете [Transaction History].
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
2. Кликнете на [Повлекување] и тука можете да го видите статусот на вашата трансакција.
Често поставувани прашања (ЧПП) во MEXC
Thank you for rating.